Logo brielschecourant.nl


Niek, Joke en dochter Nancy zetten De Veerheuvel voort

  Zakelijk

Café-restaurant De Veerheuvel heeft met ingang van deze week nieuwe eigenaren. Niek Verstappen en Joke Alders hebben het café-restaurant bij de veerpont Rozenburg-Maassluis overgenomen van Sandra Burger, die de zaak veertien jaar gedraaid heeft.

Rozenburg - "De menukaart verandert totaal,'' zegt Joke Alders. "Eigentijds en gebaseerd op de Hollandse keuken.'' Hun dochter Nancy van Winterswijk (23) wordt er bedrijfsleider. In de vrijstaande bedrijfswoning naast De Veerheuvel begint ze na de zomer een Bed & Breakfast.

Niek en Joke hebben horeca-ervaring sinds 1986. Toen begonnen ze familierestaurant Bergsche Plas in het Lage Bergse Bos in wat sinds 2007 de gemeente Lansingerland is, daarvoor Bergschenhoek.

Twee zaken

Vorige maand namen ze lunchroom Gewoon Nina over in het winkelcentrum Baronie in Alphen aan den Rijn. Die zaak zetten ze onder de naam Joni voort als kiprestaurant. "We zouden pas op 1 mei open gaan, maar we zijn al drie weken bezig,'' zegt Joke Alders. En tegelijk lieten ze hun oog vallen op De Veerheuvel aan de Nieuwe Weg 1, een pleisterplaats voor de opvarenden van de veerpont, maar ook gewild bij de Rozenburgers.

De transactie kwam tot stand via de Rotterdamse horecamakelaar Tim Ouwerkerk (TiHM). Bij hem staat ook café-cafetaria De Uitdaging in Rozenburg-West in de verkoop. TiHM regelde onlangs ook de verkoop van het bekende café 't Melkmeisje in Brielle.
Sandra Burger heeft aangegeven iets kleiners te beginnen, maar ze heeft nog geen idee wat precies. Op maandag 3 mei 2004 nam ze De Veerheuvel over van haar ouders Ada en Bertus Burger, die er op vrijdag 15 april 1994 begonnen waren. Haar ouders sprongen de laatste tijd nog regelmatig bij in de keuken. Bij het besluit om De Veerheuvel van de hand te doen hebben ze wel een traantje gelaten.

Terras

De Veerheuvel beschikt over 94 zitplaatsen binnen en 72 zitplaatsen op het terras. Hier strijken vaak wielrenners neer, die met de pont overkomen om op Voorne-Putten te gaan toeren. Dan wil ineens het hele terras koffie met appelgebak.
In 2015 maakten 443.585 auto's, 17.745 motoren, 73.033 bromfietsen, 220.750 fietsen en 116.338 voetgangers gebruik van de veerdienst. Uiteraard zitten hier dubbeltellingen in, want duizenden mensen maken er elke doordeweekse dag gebruik van.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten