Logo brielschecourant.nl


Meindert van Buuren tussen mede-organisatoren Karen Kreukniet (links) en Barbara van Buuren in de deuropening van het landhuis op Landgoed Olaertsduyn.
Meindert van Buuren tussen mede-organisatoren Karen Kreukniet (links) en Barbara van Buuren in de deuropening van het landhuis op Landgoed Olaertsduyn.

Sprookjesachtige Fair op Olaertsduyn

  Toerisme

Landgoed Olaertsduyn krijgt een kwaliteitsimpuls. Het eerste teken daarvan is een Zomer Fair die het laatste weekend van augustus wordt gehouden.

Door Dick Snijders

Rockanje - Zo'n honderd stands die op het terrein rond het landhuis het goede landelijke leven uitstralen. Dat is zo ongeveer wat in het eerste weekend na het einde van de schoolvakanties verwacht kan worden. "Het terrein is in totaal zo'n dertien hectare groot," vertelt Meindert van Buuren. "Daarvan gebruiken we voor de Zomer Fair het open gedeelte rondom het landhuis van ongeveer drie hectare."

Meindert van Buuren had in de periode van 2002 tot 2005 het landgoed ook al in eigendom. Destijds lukte het echter niet de gewenste aanpassingen door te voeren, waarna het werd overgedragen aan zorginstelling Laurens. Nu Laurens in 2015 het landgoed weer heeft verlaten, is het tijd voor een nieuw poging. Van Buren vindt nu wel de benodigde medewerking om het conferentiehotel door een luxe hotel te vervangen.

Maar terwijl het nog wel wat jaren gaat duren voor het nieuwe hotel er staat, wordt de bijbehorende sfeer volgens Van Buuren in augustus al opgeroepen. "Het is een locatie met allure en ik denk dat de Zomer Fair een mooi en stijlvol evenement wordt voor veel mensen uit Voorne-Putten en een groot deel van het Rijnmondgebied."

De basis van de Fair is het aantrekken van veel unieke aanbieders, benadrukt Van Buuren. "Het is gericht op lifestyle, van wonen tot tuinen en van reizen tot culinair. En ja, we hebben een duidelijk doelgroep voor ogen: mensen die houden van de kwaliteit van het leven."

Daarmee verklapt Van Buuren al dat het geen braderie of fancy fair van dertien in een dozijn wordt. "Eerder een evenement in de stijl van de Engelse Estate Fairs. We zijn wel selectief bij het vastleggen van standhouders. We moeten weten wat de kwaliteit is van wat wordt aangeboden en houden de balans van het totale evenement in de gaten."

Voor de bezoekers zal de sfeer waarschijnlijk belangrijk zijn. "Een deel van de standhouders zal aanwezig zijn om hun producten direct te verkopen. Dat geldt zeker voor culinaire producten. Een fles olijfolie neem je makkelijk mee. Bij een aanbieder van meubels, zul je je eerder oriënteren en misschien later nog eens een bezoek brengen aan de showroom."

De Zomer Fair wordt al op vrijdagavond 25 augustus geopend met diverse verrassingen, presentaties en optredens. De sfeer rond het schitterende landhuis en het sprookjesachtige bos van Landgoed Olaertsduyn moet daarna van de rest van het weekend een unieke gebeurtenis maken.

Reageer als eerste
Meer berichten