Logo brielschecourant.nl

Levende geschiedenis bij De Duinhuisjes

  Toerisme

Openluchtmuseum De Duinhuisjes kent zondag 7 mei 2017 de eerste ‘levende geschiedenis’- dag van dit museumseizoen. Het museum organiseert elke eerste zondag van de maand zo’n dag, waarbij de gidsen gekleed gaan in klederdracht.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes omvat vier historische duinhuisjes, die een indruk geven van het leven in het duingebied tussen 1850 en 1950. De huisjes zijn genoemd naar hun oorspronkelijke standplaatsen (Duinstraat, Huttendijk, Kreekpad en Duinzoom) en zijn door vele vrijwilligers met zorg ingericht in de stijl die past bij de bouwperiode.

Komende levende geschiedenis staat in het teken van koekjes bakken, maar niet op de manier zoals het tegenwoordig wordt gedaan. De speciale “kruutplaatjes” worden in een koekenpan gebakken op een petroleumstelletje. Uiteraard zijn er ook pannenkoeken verkrijgbaar en voor de kinderen is er om 14.30 uur een poppenkastvoorstelling.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes ligt aan de Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas). Het museum is geopend op zaterdagen en zondagen van 13.30 tot 16.30 uur. Bovendien is het museum vanaf 21 juni t/m 6 september eveneens op woensdagen open. Groepen kunnen op afspraak het museum ook buiten openingstijden bezoeken. De toegangsprijs bedraagt € 3,-, kinderen(vanaf 4 tot 12 jaar) € 1,50. Leden van de Historische Vereniging hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.

Reageer als eerste
Meer berichten