Het is de dames van Voorne net niet gelukt om de titel te winnen. (Foto: Privé)
Het is de dames van Voorne net niet gelukt om de titel te winnen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Dames BV Voorne lopen kampioenschap mis na verlenging

  Sport

BRIELLE - In een bloedstollende wedstrijd waar de winstkansen keer op keer wisselden is het de dames van Voorne net niet gelukt om de titel te winnen. De Briellenaren waren half april al uitgespeeld en moesten bijna 2 maanden wachten totdat de beslissingswedstrijd tegen Klipper Stars kon worden gespeeld. In deze periode hebben de dames hard getraind om zich goed voor te kunnen bereiden. Op zaterdagmiddag vertrokken de dames met ongeveer 75 enthousiaste fans in hun kielzog naar Nieuwerkerk aan den IJssel om op "neutraal" terrein de wedstrijd van het seizoen te spelen.

Doordat de Klipper Stars veel goede schutters heeft, koos Voorne voor een man tot man verdediging. Voorne creëerde direct na het fluitsignaal veel kansen, maar de nauwkeurigheid ontbrak, waardoor de tegenstander kon bijblijven. Na de eerste periode was de stand 10-10. In de 2e periode veranderde het wedstrijdbeeld iets, want het was het team van Klipper Stars dat keer op keer een paar punten voorbleef.

Na een 25-26 ruststand, werd de spanning in de wedstrijd groter en groter. Voorne bleef terugkomen en liet weer zien over een prima wedstrijdmentaliteit te beschikken. Na een achterstand van 40-45 knokten de Brielse dames zich toch weer terug in de wedstrijd en bij een stand van 48-48, moest een verlenging zorgen voor een beslissing.

In de verlenging kreeg Voorne bij een stand van 50-51 nog een kans om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen maar na balverlies, wonnen de Klipper Stars met 50-53 de bloedstollende wedstrijd en lieten de dames hun tranen lopen over deze gemiste kans op het kampioenschap. Ondanks deze grote teleurstelling was het een mooi seizoen, waarin het team in veel opzichten weer is gegroeid. Na 2 x het kampioenschap te hebben gemist zal Voorne er komend seizoen alles aan doen om een plaats hoger te eindigen. Met jeugdig talent als Lana Vermeulen en nog een aantal jonge spelers en ervaren aanwinst Miranda van de Panne- Stolk bij de selectie, wordt het team alleen maar sterker, dus we gaan zien wat het komende seizoen ons gaat brengen. Nu eerst herstellen van deze grote teleurstelling.