Logo brielschecourant.nl


't Capproen wacht in de zaal nog op de eerste zege van dit seizoen, ook tegen Luctor kwam de Hellevoetse ploeg niet in de buurt (archieffoto: John de Pater)
't Capproen wacht in de zaal nog op de eerste zege van dit seizoen, ook tegen Luctor kwam de Hellevoetse ploeg niet in de buurt (archieffoto: John de Pater) (Foto: Cris Rolandus)

't Capproen kan lijn niet doortrekken

  Sport

Door Cris Rolandus

De korfballers van 't Capproen kregen afgelopen zaterdag een flinke tik te verwerken tegen Luctor, de koploper van de competitie, dat wel. De bezoekers waren in Hellevoetsluis met 9-20 te sterk voor het team van coach Roy Vermaat. De oefenmeester hoopte na een goed slot in de eerste seizoenshelft op het veld, op een vervolg in de zaal. Maar van een opwaartse lijn is binnen momenteel geen sprake.

HELLEVOETSLUIS – Na drie wedstrijden is 't Capproen in het bezit van één puntje, behaald in de slotfase van het duel met het Zuidlandse ZKV (9-9). Tegen Oranje Zwart/de Hoekse ging Vermaats ploeg thuis onderuit met 9-10. "In dat duel dachten wij er te makkelijk over, we begonnen slap, stonden snel met 0-4 achter en liepen dus de hele wedstrijd achter de feiten aan. Jammer, want ik had me meer van het zaalseizoen voorgesteld in die eerste duels," baalt de oud-speler van 't Capproen.

De Hellevoetse formatie had juist vertrouwen getankt op het veld. "Daar staan wij halverwege de competitie op een vierde plaats, dankzij een goed slot met een gelijkspel en twee overwinningen. En ook nog tegen goede tegenstanders. Ik had goede hoop, zeker in de zaal. Maar ons probleem is scoren. We komen niet boven de tien treffers, en ja, dan win je dus ook geen wedstrijden. Zo simpel is het. Het kan nog komen natuurlijk, daar reken ik ook op, want er zit genoeg potentie in deze groep. Kansen krijgen wij in ieder geval voldoende, maar de scherpte ontbreekt."

Tegen Luctor speelde 't Capproen wel een kansloze partij. "Op het eerste deel van de wedstrijd na dan. In het begin gingen wij goed mee met Luctor. Tot 2-2. In de laatste vijftien minuten gaven zij gas en was het gat geslagen (2-8). Dat verschil werd in de tweede helft alleen maar groter (2-13), wij scoorden heel lang niet. Uiteindelijk maakten wij er nog zeven, dus negen in totaal, maar wellicht deed Luctor ook wel iets rustiger aan. Het verschil was in ieder geval te groot, vind ik," baalt Vermaat, die komend weekend met 't Capproen uit speelt bij Voltreffers. Die ploeg staat tweede in de vierde klasse G, achter lijstaanvoerder Luctor.

Meer berichten
Shopbox