Logo brielschecourant.nl


Foto: Cris Rolandus

Vierpolders in top vierde klasse

  Sport

Door Cris Rolandus

De voetballers van Vierpolders doen in de top van de vierde klasse G mee. De ploeg van trainer Paul Bestebreur, bezig aan zijn eerste jaar, staat op de derde plaats op slechts een puntje van koploper BZC/Zuiderpark. OVV, de gedoodverfde titelfavoriet, heeft net als Vierpolders zeventien punten.

VIERPOLDERS – Bestebreur is uiteraard tevreden met de huidige positie van zijn ploeg in de competitie. "Maar we hadden eigenlijk koploper moeten zijn. Bij RDM (3-3) hebben wij echt een wanprestatie geleverd," vindt hij. "Win je die, sta je dus gewoon eerste. Verder een uitstekende start, én nog ongeslagen na zeven duels."

Naast Vierpolders is ook OVV nog ongeslagen in 4G. Beide clubs wonnen vijfmaal en speelden twee keer gelijk. OVV bleef afgelopen zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel bij SCO '63 in Spijkenisse, Vierpolders kwam niet verder dan 1-1 bij WCR. Daar profiteerde BZC/Zuiderpark optimaal van. De nieuwe lijstaanvoerder won thuis met liefst 6-4 van het Hellevoetse FC Vlotbrug, dat vorig seizoen nog derdeklasser was maar ook een niveau lager geen rol van betekenis speelt.

Dat doet Vierpolders wel, ondanks de puntendeling van afgelopen weekend. "Ik zag, toen ik hier kwam, wel dat er kwaliteit in de selectie zat," vertelt Bestebreur. "Dat moet nog wel in elkaar vallen, dat is het geval. Ik ga niet zeggen dat wij bij voorbaat kansloos zijn voor de titel, maar normaal gesproken is best-of-the-rest achter OVV het hoogst haalbare. Aan de andere kant, ik weet hoe moeilijk het is in die vierde klasse. OVV komt uit de zondag eerste klasse, op dit niveau wordt er meer gevraagd dan alleen voetballen. Je moet iedere week de strijd aan gaan. Dat is toch anders."

Voor Bestebreur is de klasse van Vierpolders nieuw. Hij kent de vierde klasse met clubs uit de Hoeksche Waard, waar hij vandaan komt, wel goed. "Er wordt in onze klasse met Vierpolders beter gevoetbald. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Vanaf de eerste dag, vanaf het eerste gesprek met de club eigenlijk. We zijn ambitieus, Vierpolders wil richting de derde klasse."

Meer berichten


Shopbox