Logo brielschecourant.nl


Zwartewaal neemt afscheid van Zijlstra met overwinning

  Sport

De wedstrijd van Zwartewaal stond in het teken van de laatste wedstrijd van trainer Mark Zijlstra. Uit tegen BZC/Zuiderpark stond niets anders op het spel dan de goede reeks voort te zetten en met opgeheven hoofd de zomerstop ingaan.

Mark had de beschikking over (bijna) alle vaste waarden en betrad met goede moed het (kunst) grasveld aan de Oldegaarde. Dat ze er zin in hadden bleek al snel want de Blauw Witten gingen voorvarend van start en lieten de Rotterdammers al snel merken waar ze voor kwamen. Na wat wennen aan het harde kunstgras was het Zwartewaal die de toon zette wat al snel resulteerde in twee doelpunten van Jamie van Esch. De eerste helft was eentonig, een goed spelend Zwartewaal en BZC/Zuiderpark die verdedigde en niet verder kwam dan wat speldeprikjes. Echter de bewoners van de Oldegaarde wisten net voor rust geholpen door een onoplettend Zwartewaal knap de ruststand op het bord te zetten, 1-2.

De tweede helft begon met een ontketend BZC/Zuiderpark. Waar Zwartewaal de thee nog aan het verwerken was kregen de Rotterdammers een penalty mee die onberispelijk werd ingeschoten, 2-2. Wat daarna ontstond was een voetbalgevecht waar de neutrale toeschouwer met plezier naar kon kijken. Soms net over het randje maar voornamelijk fair en sportief van beide teams werd er gestreden voor de drie punten. Het was Zwartewaal die net wat slimmer met de mogenlijkheden omging en het was, wederom, Jamie van Esch die de derde voor Zwartewaal er in wist te prikken, 2-3. Jamie wist met deze onofficielle hatrick de winst voor Zwartewaal veilig te stellen.

Het was Mark Zijlstra gegund dat hij met deze overwinning afscheid kon nemen van vv Zwartewaal. Hij heeft van een groep jonge gretige spelers een team kunnen smeden die nog tot heel veel in staat is. De vereniging is Mark, zijn technische staf en de spelers dankbaar voor hetgeen zij gebracht hebben op voetbalgebied maar ook zeker voor en na de wedstrijden.

Mark bedankt voor je inzet en bijdrage en je weet er zal altijd een plekje voor je zijn aan de Sluisweg want eens Zwartewaal altijd Zwartewaal.

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten