Logo brielschecourant.nl

Zwartewaal wint diep in blessuretijd van SCO '63

  Sport

Met het goede gevoel nog in de benen van de gewonnen wedstrijd tegen GHVV ’13 betraden de mannen van Mark Zijlstra het veld aan de Sluisweg voor de wedstrijd tegen SCO '63. Dat SCO ‘63 lak had aan het gevoel van Zwartewaal bleek wel uit het aanvallende spel van de Spijkenissers, tegenhouden en opruimen was het devies in de eerste 15 min. SCO ’63 kwam in die periode nog tot een grote kans die door Benny van de Meer fantastisch gestopt werd. Langzaam maar zeker kwam Zwartewaal aan het voetballen toe wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Een poging van SCO ‘63 in de 16e min om een doorgekopte vrije trap van Zwartewaal op te ruimen mislukte en Kevin van Overbeek stond op de juiste plek en aarzelde niet, 1-0.

SCO '63 bleef de aanval zoeken met als gevolg dat de gelijkmaker in de 22e min op het bord stond. De Blauw Witten lieten zich echter niet uit het veld slaan en bleven strijden met als gevolg dat net voor de rust Kevin van Melissant uit een corner de bal zelfverzekerd achter de keeper van SCO ’63 volleerde, 2-1.

SCO '63 kon dus weer opnieuw beginnen en kreeg vrij snel een grote kans om op 2-2 te komen. Een ongelukkige terug speelbal van David Mulder gaf de rechterspits van SCO ’63 de gegelegenheid om alleen op de keeper af te gaan. Een combinatie van Benny van de Meer, David Mulder en een verkeerde keuze van de voorwaartse zorgde er voor dat de voorsprong in de rust door de thuisploeg mee genomen kon worden naar de kleedkamer.

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. SCO '63 probeerde zich een weg door de opgetrokken muur te voetballen en Zwartewaal loerde op de counter. Een meer dan solide verdediging en de snelle spitsen van Zwartewaal maakte het moeilijk voor de gasten om tot resultaten te komen. Het duurde dan ook tot de 88ste minuut voor er weer een goal te noteren viel. Een schot van SCO '63 werd geblokt en kwam bij een SCO ‘63 aanvaller terrecht die voor de gelijkmaker zou zorgen, 2-2. Nog geen min later wist Benny van de Meer nog een bal uit de kruising te tikken en daarmee iedergeval een punt veilig te stellen.

Toch was het Zwartewaal die aan het langste eind zou gaan trekken. SCO '63 ging namelijk vol op zoek naar de 3 punten en speelde zo Zwartewaal in de kaart. Waar SCO '63 teveel spelers voor de bal had staan werd een afgeslagen bal keihard afgestraft in de counter, 3-2. Het was Jesper Heindijk die al een aantal mogelijkheden op zijn naam had staan die die eindstand in de blessure tijd, tot grote vreugde van iedereeen aan de Sluisweg, op het bord wist te zetten.

Een hard lesje in effectiviteit volgens sommigen, gewoon een lekker potje tegen een goed voetballend SCO ’63 volgens velen of toch loon naar werken aldus trainer Mark Zijlstra?

Volgende week staat de enige echte Brielse derby op het programma als Vierpolders op bezoek komt aan de Sluisweg, aftrap om 14:30.

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten