Logo brielschecourant.nl


Foto: John de Pater
Foto: John de Pater

Rockanje scoort er op los en blijft hoop houden op de titel

  Sport

Egelantier Boys is toch niet de zwakste broeder in de vierde klasse F. Sterker nog, de Rotterdamse club staat vierde in de competitie, maar tegen Rockanje was het doel van Egelantier Boys in beide wedstrijden een schietschijf. In Rockanje, aan het begin van het seizoen, en afgelopen zaterdag in Rotterdam. De ploeg van trainer Hans de Heer heeft zestien keer gescoord, eerlijk verdeeld over twee duels: 8-1 en 1-8.

Door Cris Rolandus

Rockanje - De oefenmeester van Rockanje, tweede in de stand, moet er zelf ook wel een beetje om lachen. "Ja, Egelantier Boys ligt ons waarschijnlijk goed. En zij hebben echt geen slechte ploeg hoor, helemaal niet. Ik vind het niet gek dat zij vierde staan, dat zei ik al toen wij helemaal aan het begin van de competitie met 8-1 van ze wonnen. Maar het moet niet tegenzitten bij dat elftal, want dan gaan die spelers flink over de zeik. Ook afgelopen zaterdag weer."

Bij rust stond Rockanje slechts met 1-2 voor, na zelfs nog een 1-0 achterstand. "Maar in de tweede helft ging het snel, na de 1-3 en 1-4 werden zij onrustig en wij hielden het koppie er knap bij. De keeper van Egelantier Boys liep zelfs nog het veld uit. Ja, wel beetje vreemd allemaal," aldus De Heer, die met Rockanje nog stiekem hoopt op de titel.

Maar die lijkt naar GHVV '13 te gaan. Het elftal van trainer John Stougje heeft zes punten voorsprong, met nog vier duels voor de boeg. "Maar zolang het kan, moet je erin blijven geloven," houdt De Heer moed. "Elke club heeft in een seizoen geluk en pech. GHVV '13 heeft eigenlijk alleen nog geluk gehad. De pech moet nog komen, denk ik dan maar. Ik heb ze zelf zien spelen tegen Vierpolders. Ze wonnen, maar Vierpolders had daar ook voldoende kansen voor. GHVV '13 slaat wel toe, dat is het verschil."

De Heer beseft dat nacompetitievoetbal waarschijnlijker is. "Maar wij proberen alles te winnen, dan zien we vanzelf wel wat GHVV '13 doet. Ze kunnen nog twaalf punten winnen, maar ook verliezen. En wij ook. En anders moet het via de nacompetitie gebeuren. Dat is en blijft een loterij, dat wel. Het zou voor mij, de staf en de spelers een grote teleurstelling zijn als het niet lukt. Dat is zeker. Kijk, een aantal ploegen in de vierde klasse voetbalt aardig, daaronder valt het erg tegen. Dat is nu eenmaal zo. We willen naar de derde klasse."

Rockanje speelt komende zaterdag thuis tegen Simonshaven. Die ploeg staat laatste in de vierde klasse F met slechts één punt. Koploper GHVV '13 neemt het thuis op tegen Zwartewaal, dat de negende positie bezet in de competitie.

Reageer als eerste
Meer berichten