Logo brielschecourant.nl


Foto: John de Pater
Foto: John de Pater

Alex van Dommelen gelooft na winst nog in kampioenschap

  Sport

Vv Brielle blijft meedoen in de strijd om de titel in de eerste klasse B. De ploeg van trainer Ben Spork won zaterdag de topper bij Nootdorp met 3-1. De Briellenaren staan derde, vlak achter Nootdorp en vijf punten achter lijstaanvoerder 's-Gravenzande. "Maar zij spelen zaterdag tegen SC Feyenoord en wij krijgen 's-Gravenzande zelf ook nog," zegt speler Alex van Dommelen.

door Cris Rolandus

Brielle - De winst op Nootdorp van zaterdag was een noodzakelijke om aan te haken. "Maar wij stonden heel snel met 1-0 achter. Tja, dan kunnen alle plannen direct de prullenbak in. Vergelijk het maar een beetje met het Nederlands elftal bij Bulgarije. Alleen hebben wij het wel recht kunnen zetten. Nootdorp heeft echt geen kans meer gehad, ging achterover hangen en wij speelden opportunistischer. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen," zegt Van Dommelen tevreden.

Brielle kon een zege sowieso goed gebruiken. "Na de winter hebben wij best wat punten laten liggen, heel onnodig, maar het gebeurt wel. Niet dat wij slecht speelden, maar we scoorden simpelweg te weinig. In deze afdeling is het lastig een serie neer te zetten, zie je ook aan de concurrenten. Laten ook punten liggen, waardoor de verschillen te overzien blijven. Ik vind dat wij het ondanks de achterstand op 's-Gravenzande nog redelijk in eigen hand hebben. Moeten naar onszelf kijken, vind eigenlijk dat wij de beste indruk maken. Ja, en Feyenoord voor de winter."

Allround

Van Dommelen, broer van Spijkenisse-speler Michael van Dommelen, is tevreden over zijn persoonlijke prestaties dit seizoen. "Ja hoor, maar eigenlijk kijk ik zo niet meer joh. In het verleden wel. Nu kijk ik puur naar het team, hoe wij het als elftal doen. Vroeger was ik daarnaast ook erg met mijn eigen spel bezig. Dit seizoen heb ik in alle linies gespeeld. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft, achterin, achter de spits of in de spits. Toen ik bij Barendrecht speelde en in de spits stond, wilde ik daar blijven staan, was dat mijn positie. Dat is nu helemaal niet meer zo. Heeft denk ik wel met leeftijd te maken," aldus de 30-jarige allrounder. "Ben rustiger, volwassener geworden, mijn eigen belang is niet interessant meer." Brielle kan ook komend seizoen rekenen op Van Dommelen. "Ik heb het hier naar mijn zin."

Brielle speelt komende zaterdag thuis tegen Sportlust '46. Die ploeg liet afgelopen weekend twee punten liggen tegen Neptunus-Schiebroek (1-1). Ook SC Feyenoord kwam niet tot winst. Bij Vitesse Delft werd het 2-2. Door die resultaten staat Brielle nu derde.

Reageer als eerste
Meer berichten