Logo brielschecourant.nl


Onder extreem grote belangstelling begeleidt Djamila Celina darter Michael van Gerwen naar het podium voor zijn wedstrijd.  (Foto: Stefan Straßenburg)
Onder extreem grote belangstelling begeleidt Djamila Celina darter Michael van Gerwen naar het podium voor zijn wedstrijd. (Foto: Stefan Straßenburg)

Met de beste darters op weg naar het podium

  Human Interest

"Het stond gewoon op mij bucketlist," zegt Djamila Celine. Zo simpel kan de verklaring zijn voor het plotselinge optreden van de Brielse 'World sexiest female dj' en 'Queen of the jungle' bij wedstrijden van de beste darters ter wereld.

Door Dick Snijders

Brielle - Bij dartwedstrijden over de hele wereld worden darters door zogenaamde Walk on Girls naar het podium begeleid. "Ik kijk wel eens op tv naar darts en toen ik dat zag, dacht ik 'dat wil ik ook'," vertelt Djamila. Dat klinkt simpel, maar het verklaart nog helemaal niet hoe ze daar ook terecht is gekomen. Sterker nog, ze zou oorspronkelijk iets anders gaan doen. "Ik had met organisator PDC afgesproken dat ik backstage zou gaan vloggen. Ik had tegen de baas gezegd dat het nog op mijn bucketlist stond, en toen kreeg ik de vraag of ik de week erna naar Hamburg kon komen.

Djamila had weinig bedenktijd nodig en stond het weekend erna inderdaad in Hamburg. "Maar bij die eerste wedstrijden waren ook de Nederlanders Michael van Gerwen en Jelle Klaasen. Dus ik was zo brutaal te zeggen dat het toch wel erg leuk zou zijn als de Nederlanders door een Nederlandse Walk on Girl naar het podium begeleid zouden worden." En blijkbaar was Djamila niet de enige die dat vond. Nog voor ze kans had gehad haar eerste filmpjes te bewerken, was ze met Michael van Gerwen op weg naar het podium.

En dat houdt in? "Nou ja, het slaat eigenlijk nergens op," zegt Djamila eerlijk. "Je loopt met de darter tussen het uitzinnige publiek door naar het podium. Daar blijf je dan staan tot de wedstrijd echt begint."

Na haar eerste wedstrijden in Hamburg en in Oostenrijk, was de Brielse afgelopen weekend alweer in Duitsland voor dartwedstrijden. "Er is eigenlijk wel ieder weekend wel ergens wat. Alleen gaat het hele circus nu naar Sjanghai en Las Vegas. Daarbij gaan de Europese Walk on Girls niet mee. Daarna hebben de darters in augustus vakantie en in september begint alles weer opnieuw. Hopelijk mag ik er dan weer bij zijn. En hopelijk weer in mijn eigen kleding en niet in de sponsorkleding."

Draaien

Dat is dan weer als Walk on Girl, maar het liefste zou zij nog iets heel anders doen. Verkozen als world sexiest female dj, zou ze hij het evenement ook graag willen draaien. "Ze hebben tijdens zo'n event altijd wel een dj, maar dat is vooral backstage. In zo'n volle hal wordt nu tussen de bedrijven door gewoon muziek ingestart. Dat moet beter kunnen en dat zou ik prima kunnen doen."

Volgens Djamila kan dat prima met de muziek die zij gewend is te draaien. "Vergis je niet; de muziek die ze draaien is behoorlijk heftig. En het ligt er vast ook aan dat er flink wordt gedronken, maar het publiek kan helemaal los gaan."

Dus waar aan de ene kant iets geschrapt is van Djamila's bucketlist, wordt er aan de andere kant net zo makkelijk weer iets aan toegevoegd. Bovenaan die lijst staat nog altijd draaien op Tomorrowland. "Maar ik ga binnenkort wel een dag in België draaien; Tomorrowland komt steeds iets dichterbij."

Gepland en soms minder gepland komt er van alles bij. Zo is Djamila de allereerste Posterbabe in het nieuwe gelijknamige blad en gaat ze nu met roze haar door het leven dankzij haar ambassadeurschap voor L'Oréal.

Weer single

Enige tijd geleden dook Djamila Celina plotseling bij kickbokswedstrijden op aan de zijde van kickbokser Robin van Roosmalen. Hoewel Djamila zegt nog altijd vriendschappelijk om te gaan met de kickbokser, is de liefde wel bekoeld. "Ik ben weer single," zegt de Brielse enthousiast. "Dat mag er gerust bij!"

Reageer als eerste
Meer berichten