Logo brielschecourant.nl


Geen seconde spijt van grote sprong

  Human Interest

Held van de week

Bekende gezichten, maar ook heel veel mensen die op de achtergrond hun onmisbare werk doen. In de buurt, bij verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het goede doel bijvoorbeeld. De regio zit vol helden. In deze rubriek krijgen alle helden een gezicht. Deze week is het de beurt aan Margareth van Rooijen, niet alleen maar woonachtig in een bijzondere villa. Bij en in Villa Schoutenhoeck worden de meest uiteenlopende culturele activiteiten gehouden. Een deel van de activiteiten van Van Rooijen...

Door Martin van Gurp

Margareth van Rooijen is geboren op 7 november 1955 en heeft, samen met haar man, haar ultieme droom kunnen verwezenlijken. Daar geniet ze nog elke dag van. Ze probeert – en dat is bijzonder – elke keer weer iedereen ervan te laten mee genieten.

Waar stond je wiegje?

Ik ben geboren in Utrecht. Menigeen in mijn omgeving zegt dat ik het Utrechtse accent nog steeds heb. Dat zou best eens kunnen en ach; ik ben trots op mijn geboortestad en waar ik vandaan kom.

Hoe kwam je hier terecht?

Mijn man zocht een baan in het onderwijs en in de jaren zeventig was dat niet makkelijk. Maar hij werd aangenomen in Brielle. We zijn toen verhuisd naar Hellevoetsluis. Daar hebben we drie jaar gewoond en daarna zijn we in Brielle terechtgekomen. In 2012 hebben we de grote sprong gewaagd en zijn we verhuisd naar Villa Schoutenhoeck. Daar hebben we nog geen seconde spijt van gehad.

Een niet alledaagse woning toch?

Oorspronkelijk is de woning gebouwd in opdracht van de dames Hofkens en was bedoeld voor de eerste dominee, voor de kerk die toen in Zwartewaal gebouwd werd. Later werd het de Zwartewaalse burgemeesterswoning.

Wat trok je in de woning aan?

Ik wilde heel graag mijn hobby en beroep ook thuis gestalte kunnen geven. Ik schrijf scripts, regisseer en organiseer van alles rond dans en toneel. Ik heb ook veel met muziek en organiseer onder andere huiskamerconcerten. Ik stel de villa ook open voor festivals. Ik wil zo vaak als het kan onze woning het decor laten zijn voor allerlei vormen van culturele bijeenkomsten. Ik wil iedereen laten genieten van deze bijzondere villa.

Wat vind je van Zwartewaal?

Ik heb het hier prima naar mijn zin en hoop met de activiteiten die we vanuit ons huis ontplooien Zwartewaal cultureel gezien ook op de kaart kunnen zetten. Ik geef, samen met andere docenten, hier in Zwartewaal toneelles aan enthousiaste amateurs. Dat moet een duwtje in de rug zijn voor alle cursisten om hun kunsten ook in Zwartewaal te gaan vertonen.

Waar kennen de mensen je nog meer van?

Op dit moment ben ik hard bezig met de cursus 'springplank tot creatief talent'. Die cursus geef ik in Oostvoorne. Het is mijn doel leerlingen de kneepjes van het vak bij te brengen als het om het script schrijven gaat met bijzondere aandacht voor de locaties waar de geplande optredens plaatsvinden.

Wat zijn je toekomstplannen?

Er gaat geen maand voorbij of mijn agenda wordt gevuld met weer nieuw uit te werken ideeën, producties of cursussen. Nu al ben ik begonnen met een levend kerstspel dat in december opgevoerd moet gaan worden. Op dit moment zoeken we nog een Jozef en Maria, die ergens rond de twintig jaar moeten zijn.

Blijf je hier wonen?

Sinds kort woont mijn dochter in Oostvoorne. En ik ben pas opnieuw oma geworden. Ik heb zo langzamerhand een groot netwerk met allerlei lieve en aardige mensen. Van Brielle als klein historisch stadje kan ik ook erg genieten. Ik heb dus geen enkele reden om hier weg te gaan.

Nomineer een held

De regio kent veel meer bijzondere mensen. Sporters, vrijwilligers, ondernemers; mensen die het leven van anderen verrijken. Ken je zo iemand? Nomineer hem of haar: redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten