Logo brielschecourant.nl


Toch aanwezig bij kampioenswedstrijd

  Human Interest

Held van de week

Bekende gezichten, maar ook heel veel mensen die op de achtergrond hun onmisbare werk doen. In de buurt, bij verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het goede doel bijvoorbeeld. De regio zit vol helden. In deze rubriek krijgen alle helden een gezicht. Deze week is het de beurt Freek Rietveld. Eigenlijk wil de bewoner van de Plantage in Brielle daarmee het werk van een andere held belichten. Dankzij vrijwilliger Ben van Stijn zat Rietveld zondag in de Kuip tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles.

Door Martin van Gurp

Freek Rietveld is geboren op 30 mei 1946. Het leven heeft lang niet altijd naar hem gelachen. Maar het afgelopen weekend maakte hem tot een van de gelukkigste mannen van Brielle.

Waar ben je geboren?
Mijn wieg stond in Leiden. Toen ik een jaar of zeven was ben ik met mijn ouders verhuisd naar Rotterdam.

Ben je een Briellenaar?
Nee, dat ben ik niet. Een echte Briellenaar kan en zal ik niet worden ook. Maar ik woon ondertussen met kleine tussenpozen wel al 41 jaar in Brielle en dat is natuurlijk wel al een hele tijd.

Woon je met plezier in Brielle?
Dat is een lastige vraag. De plek waar ik nu woon, is voor mij bittere noodzaak. Ik woon in 'de Plantage' omdat ik door mijn ziekte niet meer voor mezelf kan zorgen en hulp nodig heb. Maar ik moet er wel gelijk bij zeggen dat het personeel en vrijwilligers van 'de Plantage' erg hun best doen om het mij naar de zin te maken. Wat dat betreft niks anders dan lof.

Wat vind je van Brielle?
De Briellenaar is een vriendelijk stadje. Ik heb in het verleden in de Van der Fuyckstraat gewoond. Dat was een gezellige straat met goede buren.

Waarom was je het afgelopen weekend een van de gelukkigste Briellenaren?
Sinds jaar en dag is Feyenoord mijn cluppie. Vroeger liep ik met mijn vader over de Mijnsherenlaan in de richting van de Kuip. Ik heb menig wedstrijd gezien en gejuicht voor de jongens van Zuid. En dan nu eindelijk weer eens kampioen; dat is in een woord geweldig.

Heb je het echt mee kunnen beleven?
Dat heb ik zeker. Daar zit een klein verhaaltje aan vast. Ik woon nu ruim een jaar in 'de Plantage'. Al snel vroegen ze hier in het verpleegtehuis wat ik leuk vind. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat is natuurlijk het bezoeken van Feyenoordwedstrijden in de Kuip. En wat denk je? Staat op een gegeven moment Ben van Stijn voor mijn neus. Hij is vrijwilliger hier.

Kon hij wat regelen voor je?
Dat kan je rustig zeggen. Bijna alle thuiswedstrijden heeft hij mij het afgelopen seizoen meegenomen naar Rotterdam en afgelopen zondag zat ik er dus ook bij de kampioenswedstrijd. En eerlijk gezegd, in het begin van de wedstrijd tegen Heracles zat ik er met de nodige zenuwen in mijn lijf.

Blijf je in Brielle wonen?
Ik ben ooit verhuisd naar Brielle, omdat mijn zus hier woont. Zij betekent veel voor me. Ik heb dus geen enkele reden om te verhuizen, temeer daar ik het in 'de Plantage' naar mijn zin hebt. En als er een uitstapje is, ben ik van de partij. Ik ga graag op pad. Zo was ik al eens naar woonboulevard Alexandrium, de diergaarde en de geitenboerderij in Ouddorp. Die uitjes betekenen veel voor mij.

Tot slot; wat zou je nog wensen?
Ik zou graag weer kunnen lopen. Maar ik weet dat dat niet meer gebeuren zal. Maar gelukkig vormt de rolstoel waar ik dagelijks in zit, geen belemmering om er af en toe op uit te trekken met afgelopen zondag als absoluut hoogtepunt. Dat Feyenoord kampioen is, daar kan ik nou echt van genieten.

Nomineer een held

De regio kent veel meer bijzondere mensen. Sporters, vrijwilligers, ondernemers; mensen die het leven van anderen verrijken. Ken je zo iemand? Nomineer hem of haar: redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten