Logo brielschecourant.nl


'In Oostvoorne proef je saamhorigheid'

  Human Interest

Held van de week

Bekende gezichten, maar ook heel veel mensen die op de achtergrond hun onmisbare werk doen. In de buurt, bij verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het goede doel bijvoorbeeld. De regio zit vol helden. In deze rubriek krijgen alle helden een gezicht. Deze week is het de beurt aan Wil Slootweg uit Oostvoorne. Ooit was zij steun en toeverlaat op school bij haar dochters, maar inmiddels is zij vooral bekend als enthousiast lid en secretaris van watersportvereniging Oostvoorne

door Martin van Gurp

Wil Slootweg is getrouwd met haar Hans en woont in Oostvoorne. Samen hebben ze twee dochters. Wil mag je gerust een bezig bijtje noemen. Niet alleen runt ze aan huis haar eigen administratiekantoor 'W.S.H.' , maar zet ze zich ook al jaren in als vrijwilligster. En ze is ook nog eens de spil van een druk gezin.

Ben je in Oostvoorne geboren?
Ik ben geboren in Spijkenisse. Veel mensen die daar wonen, komen van elders en ik dus niet. Mijn wieg stond in de Fresiastraat. Dat is in Spijkenisse Noord. In 1976 zijn mijn ouders, en ik dus ook, verhuisd naar Oostvoorne.

Ben je een echte Oostvoornse?
Feitelijk niet dus. Maar ik woon er al weer 41 jaar en voel me dus er wel eentje, want het leeuwendeel van mijn leven ben ik al hier.

Waar ben je trots op?
Hier in Oostvoorne wordt er veel georganiseerd zoals de Burchtfeesten, maar denk ook maar aan de dikke banden races en de jaarlijkse barbecue. Dat zijn altijd gezellige evenementen. Hier proef je samenhorigheid en staan de mensen voor elkaar klaar, zodra dat nodig is.

Wat kan beter in Oostvoorne?
Er zijn maar weinig woningen beschikbaar voor starters. En van wat hier aan woningen vrij komt, wordt vaak te koop aangeboden of daar gaan vluchtelingen in wonen. De spoeling aan de onderkant van de huizenmarkt is veel te dun. Jongelui worden Oostvoorne uitgejaagd. Ze moeten wel weg hier als ze eenmaal op eigen benen willen gaan staan.

Waar kennen we je van?
Vroeger, toen mijn, nu inmiddels volwassen, dochters nog op de lagere school zaten, hielp ik bij de gymlessen en was ik als hulpmoeder van de partij zodra er iets georganiseerd werd.
Tegenwoordig zullen de meeste mensen mij kennen als enthousiast lid van de watersportvereniging Oostvoorne. Ik ben al lid vanaf 1978 en heb al van alles gedaan voor de vereniging.

Wat doe je daar zoal?
Tegenwoordig ben ik secretaris van de vereniging. En nu maak ik gelijk reclame voor onze op 23 april startende zeillessen. Want ook wij moeten het hebben van de jeugd. Kinderen vanaf 8 jaar zijn bij ons van harte welkom om onder leiding van gecertificeerde docenten, kennis te maken met het zeilen. Bij ons is het mogelijk de certificaten C.W.O. 1, C.W.O. 2 en C.W.O. 3 te behalen. Eind van de zomer zijn dan weer de landelijk erkende examens gepland.

Ga je Oostvoorne ooit verlaten?
We hebben geen plannen. Het zal er vast niet van komen. Mijn man is in Oostvoorne geboren. Dat zegt misschien wel genoeg. We hebben het erg naar onze zin hier.

Wat wil je tot slot nog kwijt?
Ik weet niet of ik het zeggen mag; het is natuurlijk leuk als mensen mij weten te vinden als het om de watersport gaat, maar ze kunnen ook gerust bij mij aankloppen als ze een goed administratiekantoor zoeken. En wie nieuwsgierig is geworden en meer wil weten over de zeillessen of over wat er bij de watersportvereniging Oostvoorne allemaal nog meer gebeurt, moet nog maar eens kijken op onze site: www.wvoostvoorne.nl

Nomineer een held

De regio kent veel meer bijzondere mensen. Sporters, vrijwilligers, ondernemers; mensen die het leven van anderen verrijken. Ken je zo iemand? Nomineer hem of haar: redactie.hb@persgroep.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten