Logo brielschecourant.nl


'Weer helemaal terug bij eerste liefde'

  Human Interest

Held van de week

Bekende gezichten, maar ook heel veel mensen die op de achtergrond hun onmisbare werk doen. In de buurt, bij verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het goede doel bijvoorbeeld. De regio zit vol helden.
In deze rubriek krijgen alle helden een gezicht. Deze week is het de beurt aan Ron Wesdorp. Ooit begon hij in de horeca en na heel veel jaren is hij dar min of meer terug. Nu niet als betaalde kracht maar als vrijwilliger.

Ron Wesdorp en zijn Marianne komen geen van beiden van de Zuid Hollandse eilanden. Maar dat zij inmiddels helemaal zijn ingeburgerd, staat als een paal boven water. Ron is in 1947 geboren in Delft en is zo druk als een klein baasje.

Ben je een echte Briellenaar?
Ik ben geboren in Delft en Marianne ook. Ik heb er, tot aan mijn trouwen, altijd gewoond. Daarna vertrokken we naar Waddinxveen om uiteindelijk in 1974 in Brielle terecht te komen. Ik voel me na al die jaren een echte Briellenaar.

Ben je trots op Brielle?
Tuurlijk. Hier in Brielle is alles nog zo heerlijk landelijk en als je effe de drukte in wilt, zit je zo in Rotterdam. De kant van Delft gaan we tegenwoordig niet zo veel meer op. Er woont zo langzamerhand nog maar weinig familie.

Wat kan er beter in Brielle?
De parkeerplaatsen hier bij ons appartement zijn te klein en bovendien zijn er veel te weinig van. Iedereen die dat weten moet, is ervan op de hoogte, maar er gebeurt helemaal niks.

Waar kennen we je van?
Veel mensen zullen met kennen van de 1-aprilvereniging. In mijn jonge jaren was ik op 31 maart al present tijdens de indrinkavond. En dan maakten we er met z'n allen op 1 april een geweldige dag van. Tegenwoordig beperk ik me tot een wandeling, een hapje, een drankje en een gezellige babbel.

Waar ben je nu mee bezig?
Sinds al weer een paar jaar ben ik de beheerder van de recreatieruimte van een complex met appartementen. Ik ben daar een van de bewoners. In totaal wonen hier ongeveer 300 mensen en vanaf het eerste moment dat ik beheerder ben, ben ik helemaal terug bij mijn eerste liefde.

Je eerste liefde?
De eerste zeven jaren van mijn werkzame leven zat ik in de horeca. Ik heb bediend, gekookt, achter de bar gestaan. Alles wat gebeuren moest, pakte ik aan. Uiteindelijk was het financieel bepaald geen vetpot en kwam ik in de chemie terecht. En nu zit ik weer in de horeca, maar nu dus als vrijwilliger.

Wat doe je als beheerder?
Om te beginnen doe ik dit allemaal met hulp van Marianne en nog acht dames. Zonder hen zou het allemaal niet kunnen. Er gebeurt hier van alles; van koersbal, tot klaverjassen, van zingen tot feestavondjes, van brei-middagen tot zangrepetities en kerkdiensten.

En dat is het dan?
Nee; bewoners van het complex 'huren' de ruimte voor bruiloften en partijen. Ook organiseer ik bijzondere avonden. Laatst hadden we een soepavond. Toen waren er niet minder dan 90 gasten en datzelfde gold voor ons kerstdiner. Straks hebben we een bourgondische geuzenmaaltijd. Ik weet bijna zeker dat het dan weer vol zal zijn.

Dan zal de plaatselijke kok het druk hebben.
Alles wat hier geserveerd wordt, bereid ik zelf. Of het nou om erwtensoep gaat, de raasdonders met 1 april of het kerstdiner met zijn feestelijk menu. Alle belangstelling voor wat er hier gebeurt en het enthousiasme van de bewoners, zorgen ervoor dat ik mijn eerste liefde nog wel jaren lang trouw zal blijven.

Nomineer een held

De regio kent veel meer bijzondere mensen. Sporters, vrijwilligers, ondernemers; mensen die het leven van anderen verrijken. Ken je zo iemand? Nomineer hem of haar: redactie.hb@persgroep.nl

Reageer als eerste
Meer berichten