Logo brielschecourant.nl


klassieke muziek in de Langestraat  met duo 'Eigen wijs'
klassieke muziek in de Langestraat met duo 'Eigen wijs' (Foto: Martin van Gurp)

'Muziek in de kamer' uitverkocht

  Cultuur

door Martin van Gurp

Afgelopen zondag vond het Brielse muziekfestival 'Muziek in de kamer' plaats. En dat was al weer voor de vijftiende keer en ook voor de vijftiende keer is Briellenaar Krijn van Driel de belangrijkste organisatorische kracht achter dit festival.

Brielle - "Ooit vroegen ze aan mij om zitting te nemen in de commissie Kunst en Cultuur van de gemeente Brielle. Ik heb dat toen gedaan. Ik ben nog steeds lid van die club en organiseer naast 'Muziek in de kamer' bijvoorbeeld ook het 'Big Bandfestival'.

In den lande zijn er hier en daar vergelijkbare festivals zoals bijvoorbeeld die in Amersfoort. Maar voor de Zuid-Hollandse Eilanden en ver daarbuiten is 'Muziek in de kamer' een uniek gebeuren.

"Het gaat om vier verschillende optredens die door het publiek afgelopen zondag zijn bezocht. Er kon genoten worden van jazz, klassiek, Nederlandstalig en wereldmuziek," zegt van Driel. En het is geen toeval dat er vier verschillende genres werden gepresenteerd. "Ik vind het wel wat hebben dat de bezoekers 'gedwongen' worden om te luisteren naar vier verschillende genres muziek. Zo komen ze in aanraking met misschien wel een voor hen nieuw genre."

Door een ingenieus schema konden de bezoekers elk van de vier concerten, dat ongeveer elke keer drie kwartier duurde, in een tijdsbestek van vier uren meemaken en beleven.

In totaal ging het om zeventig passe-partouts die werden verkocht. "Alle beschikbare kaartjes zijn daarmee over de toonbank gegaan en al die belangstelling is natuurlijk leuk," zegt van Driel.

Meer kaarten waren er niet, omdat nu eenmaal de kleinste woonkamer die in het festival was opgenomen, bepaalde hoeveel bezoekers in totaal konden worden toegelaten.

"Zou je meer bezoekers wensen dan is een intieme opzet van het festival niet meer mogelijk en zou je moeten uitwijken naar zaaltjes en dat is nou precies wat we niet willen."

Elk jaar worden nieuwe woonkamers gezocht waar de concerten kunnen plaatsvinden. En dat is ook dit jaar weer gelukt. De bewoners van die huizen die meedoen, krijgen natuurlijk op 'zo maar' een zondagmiddag veel volk binnen. Een concert in je woonkamer is nu eenmaal niet aller daags.

"Muziek in de kamer' was ook dit jaar weer een succes. Wie weet dat de hoge kwaliteit van de musici een rol daarbij speelde. "Dit jaar hadden we bijvoorbeeld het 'Rabobank-talent van het jaar' kunnen strikken. Dat maakt het organiseren extra leuk," sluit van Driel af.

Meer berichten


Shopbox