Logo brielschecourant.nl


Saxen "Achter de Voordeur" op 24 juni in Brielle!

  Cultuur

Saxen "Achter de Voordeur" op 24 juni in Brielle!

Op zaterdag 24 juni treden diverse saxensembles samengesteld uit de Big Band van Libertatis Primitiae voor u op in de St. Catharijne Kerk in Brielle. Dit in het kader van "Brielle achter de voordeur"!

U kent Libertatis natuurlijk als Brielse muziekvereniging en uit de Big Band heeft muzikaal leider Aad Schrooten drie saxofoon ensembles samengesteld. Zij spelen dit keer geen Swing maar de twee trio's en één duo kiezen dit keer voor Klassieke Kamermuziek. Zeker in de Catharijne Kerk gaat dit mooie sfeervolle optredens opleveren.

Het tenorsaxofoon duo bestaat uit Wilna en Nancy en in hun bijdrage muziek van

Chédeville l'Ainé zijn Marche, Menuetten en Antantino's uit de 18e eeuw. Ook een Petite Waltz staat op het programma.

Er zullen twee altsaxofoon trio's optreden.

Het eerste trio bestaat uit Madelief, Niels en Marnix. Zij spelen muziek van de componist Jan van Beekum het Andante, maar ook tijdloze volksmuziek uit Frankrijk, Israël, Tsjechië en Polen.

Het tweede altsaxofoon trio met Janneke, AnneLotte en Zoë speelt o.a. muziek van de componist James Hook (19e eeuw), uit zijn Sax Trio's No. 1 het Allegro en Rondo.

Elk half en heel uur spelen alle ensembles afwisselend in een kort programma. Het eerste optreden begint om 13.30u en het laatste optreden om 16.00u.

In de consistorie van de Catharijne Kerk zijn ook optredens van het Toneelgezelschap "De Man & Friends". En zo kunt u twee totaal verschillende optredens "achter de deur" van de St. Catharijne Kerk bezoeken.

Wij zien u graag op 24 juni!

Kijkt u ook eens op onze website www.libertatisprimitiae.nl of volg de vereniging via de facebookpagina.

Reageer als eerste
Meer berichten