Logo brielschecourant.nl


Het theatergezelschap uit Spijkenisse neemt het publiek komend weekend bij de voorstellingen op het terrein van Villa Schoutenhoeck mee naar Franse sferen.
Het theatergezelschap uit Spijkenisse neemt het publiek komend weekend bij de voorstellingen op het terrein van Villa Schoutenhoeck mee naar Franse sferen.

Openluchtvoorstelling op het terrein van Villa Schoutenhoeck

  Cultuur

Onder de mysterieuze titel 'Als het loopt, dan loopt het niet' vinden aanstaande zaterdag 20 en zondag 21 mei toneelvoorstellingen plaats in Villa Schoutenhoeck in Zwartwaal.

Door Martin van Gurp

Zwartewaal - De voorstellingen worden gegeven door TIOS, Toneel Is Ons Streven, uit Spijkenisse. Met de veranderde uitgangspunten bij theater de Stoep, kan daar niet meer opgetreden worden. De fors verhoogde zaalhuur is de grote boosdoener. TIOS treedt door het jaar heen wel op bij festivals, theater Twee Hondjes in Hellevoetsluis en het BREStheater in Brielle.

TIOS vroeg aan Margareth van Rooijen van Villa Schoutenhoeck om de regie van een in te studeren toneelvoorstelling voor haar rekening te nemen. Maar Van Rooijen had een beter idee. Samen met Rik Looy van TIOS schreef ze een volledig nieuw script. Dat kreeg de naam 'Als het loopt dan loopt het niet'. Het komend weekend is er de wereldpremière.
Centraal staat een voettocht van een aantal vriendinnen die elkaar denken te kennen. Maar tijdens hun lange wandelingen blijkt heel wat anders. "Er zijn verrassende wendingen en niets is wat het lijkt," vertelt Looy.

In totaal komen elf spelers en speelsters op de bühne. "Bühne is eigenlijk het goeie woord niet," zegt Van Rooijen. "Het hele spektakel speelt zich bijna in z'n geheel in de tuin van de villa af. En mocht het onverhoopt regenachtig weer zijn, dan zorgen we er voor dat het publiek toch comfortabel het stuk kan volgen. Wellicht zullen spelers dan nat worden, maar de toeschouwers niet. Sterker nog; ik garandeer dat het publiek zich onder het genot van een hapje en een drankje zal wanen in het zonnige Frankrijk."
Het stuk speelt zich af in Frankrijk en is er één met en lach en een traan. "Je moet het zien om te weten hoe het allemaal in elkaar steekt. Je moet het meemaken om het te voelen en het te ervaren."

'Als het loopt, dan loopt het niet', wordt in totaal drie keer opgevoerd. Zaterdag 20 mei zijn er twee voorstellingen: eentje om 13.30 uur en de tweede om 19.00 uur. Zondag 21 mei is om 14.30 uur de laatste een voorstelling. In totaal kunnen per optreden 70 toeschouwers aanwezig zijn. "De kaartverkoop loopt prima. Het zal dus ook gezellig worden," zegt Looy. "Er zijn nog wat kaarten beschikbaar. Maar wees er snel bij."

Voor de laatste kaarten a 12,50 euro per stuk kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar toneelgroeptios@outlook.com. Kijk voor meer informatie over de vereniging en de voorstelling op facebook.com/toneelgroeptios.

Reageer als eerste
Meer berichten