Volwassen vuurdoop op Rockanje Live

  Cultuur

'Thijsje! Thijsje! Thijsje!' Het publiek scandeert de naam van Thijs Buizert als direct bij het begin van zijn optreden de stroomvoorziening van zijn dj-booth het af laat weten. De twaalfjarige Nederlands dj-kampioen krijgt op het podium van Rockanje Live een vuurdoop voor een volwassen publiek: 'Welkom in de volwassen wereld.'

door Dick Snijders

Rockanje - Het duurt nog meer dan een half uur voordat Thijs als verrassingsact het podium van Rockanje Live op kan. Zijn ouders zijn op van de zenuwen maar Thijs zelf blijft er relaxed onder. "Nee, ik ben niet zenuwachtig," zegt hij cool. Uiterlijk ongetwijfeld toch wat rustiger dan hij zich echt voelt. Zeker als het eind van het optreden van Alice Deejay voor hem wat langer duurt dan hij had verwacht.

Achteraf gezien zijn het diezelfde artiesten die ervoor zorgen dat de start van zijn optreden even later bepaald niet vlekkeloos verloopt. Het is bij het verwijderen van een stekker uit een stopcontact dat per ongeluk een schakelaar wordt overgehaald, waardoor Thijs zonder stroom komt te staan. Als de oorzaak gevonden is en Thijs met zijn set kan beginnen, heeft hij ingeleverd op de duur van zijn optreden. De manager van The Dirty Daddies houdt vast aan het aanvangstijdstip van het tweede deel van het optreden van de topact: "Welkom in de volwassen wereld."

Achteraf blijkt Thijs tijdens zijn optreden nog meer technische problemen verwerkt te hebben. "Ik schrok heel erg toen ik precies bij het begin geen stroom meer had en later hield mijn koptelefoon er ook mee op." Het enthousiaste publiek hiep hem echter weer op weg. "Toen iedereen ging klappen, was het gelukkig zo opgelost. Ik heb mijn set wel in moeten korten, maar het is toch goed gegaan. Ja, het was wel anders om voor een groot volwassen publiek op te treden, maar eigenlijk maakt het ook weer geen verschil. Ik ben echt super blij met dit optreden!"

Twee keer het dak eraf

Liefhebbers van het Hollandse lied kwamen vrijdagavond volop aan hun trekken bij de twaalfde editie van Rockanje Live. Dé toppers van het Hollandse lied, André Hazes jr en Frans Bauer, maakten hun opwachting in de enorme feesttent. Op zaterdag werd daar nog eens een spetterend feest aan toegevoegd.

Spektakel was gegarandeerd omdat voor zaterdag The Dirty Daddies waren aangetrokken. Naar de letter van het woord moet het gezelschap vast een coverband worden genoemd. Wie gehoord heeft hoe soms rauwe klanken worden afgewisseld met covers van grote hits uit de afgelopen decennia, denkt daar misschien nog steeds zo over. Maar luisteren is niet genoeg bij The Dirty Daddies. Rook, vuur, confetti; niets is te gek voor de mannen als het erom gaat een feestelijk optreden luister bij te zetten.

En dat was nog niet alles. Tussendoor zagen zo'n tweeduizend feestgangers Alice Deejay en Thijs Buizert het podium beklimmen, terwijl de feestavond werd afgesloten door het dj-duo Shermanology.

Meer berichten