Brielsche Courant en Hellevoetse Post stoppen per 1 oktober

De Persgroep, waarvan de Brielsche Courant en Hellevoetse Post een onderdeel zijn, heeft besloten per 1 oktober te stoppen met de verspreiding van deze huis-aan-huiskranten en samen te gaan werken met Groot Hellevoet Uitgeverij, uitgever van onder andere Briels Nieuwsland en Weekblad Westvoorne. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via deze titels beschikbaar.

BRIELLE/HELLEVOETSLUIS - Adverteerders van Brielsche Courant en Hellevoetse Post kunnen in de toekomst ook nog steeds terecht bij de Persgroep. De Persgroep biedt voor hen een uitgebreid aanbod van verschillende nieuwsmerken en digitale advertentiemogelijkheden.

Digitaal

Jan van Dun, algemeen directeur local media van de Persgroep: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde uitdagingen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten."
"Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht", vervolgt van Dun. "Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl."

Sociaal

Frank van der Sman, commercieel directeur van Groot Hellevoet Uitgeverij: "wij zijn overtuigd van de kracht van huis-aan-huis bladen. We zien de krant als een uitstekend medium om de inwoners van het lokale nieuws te voorzien, uiteraard in combinatie met onze online kanalen. Met deze mooie samenwerking gaan wij met heel veel vertrouwen de toekomst in en blijven wij een sociale factor met het hart in de lokale gemeenschap."

Behoud

Groot Hellevoet Uitgeverij en de Persgroep zijn overtuigd van het belang en de kracht van de samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio. Op woensdag 24 september verschijnt de laatste uitgave van Brielsche Courant en Hellevoetse Post, die in 1869 voor het eerst uitkwamen.

Dit bericht is ook online na te lezen op brielschecourant.nl en hellevoetsepost.nl

Mirjam van der Boom