Thijs 'inspireert en vermaakt'

Nog maar 14 jaar en al groot talent

hellevoetsluis/amsterdam - Al een aantal keren eerder berichtten wij in deze krant over het opkomend 14-jarig DJ/producer-talent Thijs Buizert uit Hellevoetsluis. Eerder dit jaar won Thijs, voor de tweede keer, de voorronde van de Kunstbende van Zuid-Holland in de categorie DJ.Kunstbende is dé talentenwedstrijd in Nederland voor jongeren van 13 tot 18 jaar in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Afgelopen zaterdag was de Westergasfabriek in Amsterdam het toneel van de landelijke Kunstbende-finale. Hier vertoonden twaalf nummer 1-DJ's uit hun eigen provincie hun kunsten achter de DJ-booth. De hoogste temperaturen tijdens de hittegolf in Nederland werden hier waarschijnlijk overtroffen.

Thijs, de jongste deelnemer, legde beslag op de tweede plaats. Het jury-commentaar was lovend: "Een 'Natural', mixed alles uit de losse pols, inspireert en vermaakt!". Commentaar waar Thijs trots op kan zijn en verdere inspiratie uit kan halen om zijn passie achterna te gaan.

Kunstbende biedt een podium aan jonge mensen die hun kunsten met de wereld willen delen, Thijs lijkt hier volkomen op zijn plaats als aanstormend talent.

Mirjam van der Boom