Alle deelnemers aan het Jubileum Mixtoernooi. (Foto: Matthieu van Dongen)
Alle deelnemers aan het Jubileum Mixtoernooi. (Foto: Matthieu van Dongen) (Foto: Matthieu van Dongen)

Geslaagde Jubileumdag FC Vlotbrug

Zaterdag 8 juni begon met storm en slagregen, maar toen om 14.00 uur de langverwachte Jubileumdag begon, scheen het zonnetje en nam de wind steeds verder af. Wat was het druk en was iedereen blij om elkaar, soms na vele jaren, weer te zien!

HELLEVOETSLUIS - Op het kunstgras van FC Vlotbrug werd een onderling mixtoernooi gespeeld, er waren spelletjes voor de jeugd in de oude kantine en de 60-plus leden verzorgden een demonstratietraining en wedstrijd van Walking Football. Ondertussen zorgde een deejay voor passende achtergrondmuziek, zodat iedereen die de afgelopen 40 jaar bij FC Vlotbrug betrokken is geweest ouderwets gezellig met elkaar kon bijpraten. Aan het eind van de middag werd het Rad van Avontuur gedraaid door oud-voorzitter Hans Reumkens, geassisteerd door Gaby en Janneke. Later volgde nog een loterijronde en er waren zoveel prijzen te winnen, dat uiteindelijk bijna iedereen prijs leek te hebben.

FC Vlotbrug werd in 1979 opgericht als derde club in Hellevoetsluis. Omdat er veel werkgelegenheid was in de Europoort en Botlek kwamen er in die jaren explosief veel meer mensen in Hellevoetsluis wonen en veel van die mensen wilden in hun vrije tijd wel tegen een balletje trappen. Over de geschiedenis van FC Vlotbrug is veel te lezen in de zeer speciale Jubileumgids, die met hulp van vele sponsoren is uitgebracht. Het eerste exemplaar van de gids werd aan Johan Janzen, de nieuwe hoofdsponsor Citta Romana en Restaurant Duinhoek bij FC Vlotbrug overhandigd door oud-voorzitter en bestuurslid sponsorzaken Evert Taal. Belangstellenden voor de gids kunnen een mailtje met adresgegevens sturen naar ledenadministratie@fcvlotbrug.nl. Ja en dan barst er een feest los, zoals ze dat gewend zijn bij de gezelligste club van Hellevoetsluis!

Maar liefst drie deejays van Wakker Events hadden geen enkele moeite om iedereen in beweging te krijgen. Het bleef nog lang onrustig aan het Schelpenpad. Moe maar voldaan en met een grote glimlach op het gezicht ging iedereen weer huiswaarts. Deze dag was de kers op de taart van een toch al prachtig seizoen, waarin het eerste elftal van FC Vlotbrug met een unieke reeks gewonnen wedstrijden met afstand kampioen werd en promoveerde naar de derde klasse. Ben je op zoek naar gezelligheid en een nieuwe uitdaging in je sportieve hobby, of naar een echte leuke vereniging voor je zoon of dochter, denk dan eens aan FC Vlotbrug! Daar kan je terecht voor meidenvoetbal, jeugdvoetbal, bij een G-team, recreatief vrouwenvoetbal, 35+ en 60+-voetbal en natuurlijk senioren. Volgend seizoen beschikt de club met ambitie ook weer over een O19-junioren team. Kom eens langs bij de club deze zomer. Op dinsdagavond wordt er gewoon door getraind door verschillende teams en is het er altijd gezellig.