Er wordt een Veteranendag in Hellevoetsluis gehouden. (Foto: Privé)
Er wordt een Veteranendag in Hellevoetsluis gehouden. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Veteranendag op 22 juni in Hellevoetsluis

Op zaterdag 22 juni wordt in Hellevoetsluis Veteranendag gehouden. Deze dag wordt gehouden in het Cultuurhuis de Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan in Hellevoetsluis. Het programma start om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

HELLEVOETSLUIS - Naast volop mogelijkheden om met elkaar te praten is er ook een interessant programma. Op het programma voor deze dag staat onder andere het verhaal van Rick Torenstra . Rick is gewond geraakt bij een zelfmoordaanslag in Afghanistan en verloor daarbij een oog en hield – na jaren later pas bleek – hersenletsel over. Noodgedwongen moest hij zijn militaire carrière opgeven. Dankzij zijn zwemploeg vond hij het teamgevoel dat hij daardoor moest missen, weer terug. In 2018 deed hij voor de tweede keer mee aan de Invictus Games.

In de middag is een lezing van Erik Krikke. Erik is Afghanistan veteraan en heeft het boek Operatie geslaagd geschreven. Hierin beschrijft hij zijn ervaringen opgedaan als operatieassistent chirurgie.

Ook zal die dag een bezoek gebracht worden aan ons Veteranenmonument. En geheel volgens traditie zal natuurlijk tussen de middag een nasimaaltijd geserveerd worden. Heeft u belangstelling voor deze dag en wilt u eens nader kennismaken met onze Veteranen dan is dat mogelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via email: veteranen@hellevoetsluis.nl onder vermelding van naam, adres en aantal personen.