Schrijversbuurt gaat voor tweede AED

De actie in de Dichters- en Schrijversbuurt voor de aanschaf van een buiten buurt AED is fantastisch goed verlopen. Binnen acht dagen was het streefbedrag van € 1660,- bereikt. Met dit bedrag, samen met de schenking van Philips bij aanvang van elke actie, kan tot aanschaf van een buiten-AED voor de Dichters- en Schrijversbuurt worden overgegaan.

HELLEVOETSLUIS - Marijan en Louis hebben besloten om in de Dichters- en Schrijverbuurt door te gaan met hun actie voor de aanschaf van een tweede AED. Wanneer er twee AED's in de buurt kunnen komen te hangen, kan de wijk in tweeën worden gedeeld, zodat in het centrum van ieder deel een AED aanwezig is. De 6 minuten-zone van één AED in het midden van de Dichters- en Schrijversbuurt dekt precies de randen van de buurt. Zijn er twee AED's in de buurt, dan overlappen twee 6 minuten-zones elkaar en is de hele wijk goed afgedekt. De aanloop- en ophaaltijd van de AED wordt dan door de burgerhulpverleners met de helft verkort.

De Dichters- en Schrijversbuurt heeft een oppervlakte van 34 hectare. Het langste punt van de buurt is ongeveer 1 kilometer en loopt van de woningen ter hoogte van het Evertseplein, langs de Rijksstraatweg, tot aan de Staringhof. In de breedte loopt de buurt van de woningen langs de Amnesty International tot de woningen langs de singel bij de P.A. de Genestelaan en is zo'n 240 meter breed. Het Bolwerk hoort ook bij de buurt, op dat punt is de breedte circa 400 meter. In de buurt wonen ongeveer 1835 bewoners, waarvan zo'n 1055 bewoners ouder zijn dan 45 jaar.

Marijan en Louis hebben vertrouwen in het starten van deze vervolgactie, omdat in veel straten van de buurt nog niet geflyerd is. Ook is de lijst lang van buurtbewoners die in de eerste ronde niet thuis waren. Louis wil aan deze bewoners de flyer alsnog uitreiken. Mogelijk ook dat veel buurtbewoners bij de eerste ronde een toezegging hebben gedaan om te doneren, maar dat het overmaken van de donatie in de vergeethoek is geraakt.

Bij het flyeren in de buurt heeft Louis al een mooie lijst van namen verzameld van buurtbewoners (meer dan 15) die al een reanimatie-certificaat hebben en van buurtbewoners (ruim 25) die interesse hebben om een cursus reanimatie te gaan volgen. Wanneer de actie in de buurt helemaal klaar is, is duidelijk voor hoeveel buurtbewoners een cursus reanimatie kan worden geregeld. Louis zal aan het einde van de actie de buurtbewoners die al een reanimatie-certificaat hebben per mail een herinnering sturen om zich bij het oproepsysteem aan te melden als burgerhulpverlener. De site met informatie over burgerhulpverlener zijn is: www.hartslagnu.nl.

Nu is het zaak om deze ronde voor een tweede buurt AED tot een goed einde te brengen en dan kunnen de buurtbewoners overgaan tot de volgende stappen: de buurt AED's ophangen en met de reanimatiecursussen beginnen. Het Hellevoetse stel dankt eenieder voor zijn of haar bijdrage.

Mirjam van der Boom, Mirjam van der Boom
Meer berichten