Accordeonorkest Con Brio viert zijn 70-jarig bestaan

Dit jaar bestaat accordeonorkest Con Brio uit Zuidland 70 jaar. Con Brio werd in 1949 opgericht. Inmiddels is de muziekvereniging uitgegroeid tot één van de bekendste accordeonorkesten in de regio.

ZUIDLAND - Het orkest staat al 50 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Joop Kluin. Hij voerde Con Brio naar grote muzikale hoogtes. Tijdens menig concours werd prijs op prijs gewonnen, zijn vele jaarconcerten georganiseerd en was er een optreden voor RTV-Rijnmond.

In de afgelopen 50 jaar hebben Con Brio en Joop Kluin laten zien dat de accordeon een veelzijdig instrument is. Het repertoire varieert van (modern) klassiek tot filmmuziek en van tango's tot jazz. Veel arrangementen zijn door de dirigent zelf gemaakt. Zaterdag 16 maart viert het orkest graag samen met u het 70-jarig jubileum in Theater Twee Hondjes. De middagmatinee start om 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. De avondvoorstelling (nagenoeg uitverkocht) begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Kaarten à € 10,- zijn t/m vrijdag 15 maart te bestellen bij Carola van Buitenen via 0181-311438 of c_van_buitenen@hotmail.com of eventueel aan de zaal. Het worden twee bijzondere, feestelijke concerten.

Mirjam van der Boom