Foto: Jos Uijtdehaage

Aandacht voor de MONO-campagne

Bewust gebruik van smartphones

Wethouder verkeer Robert van der Kooi heeft afgelopen maandag een MONO-toolkit in ontvangst genomen. Deze kit bevat materialen voor de MONO-campagne van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met deze bewustwordingscampagne wil de overheid de komende jaren het gebruik van smartphones in het verkeer reduceren.

BRIELLE - De boodschap van de MONO-campagne is duidelijk: 'rij zonder afleiding. Rij MONO, ga ongestoord onderweg'. De rijksoverheid hoopt hiermee het gebruik van de smartphone onder automobilisten en fietsers te reduceren. Momenteel maakt nog een te groot deel van de verkeersdeelnemers gebruik van hun smartphone. De campagne richt zich niet alleen op bewustwording, maar geeft ook handige tips mee. Tips die het automobilisten en fietsers makkelijker maakt zich enkel op het verkeer te richten, MONO dus!

"In een enkele seconde kan een verkeerssituatie onverwachts veranderen. Onderweg heeft het verkeer je aandacht nodig en niet je smartphone. Brielle doet natuurlijk mee met de MONO-campagne!'', aldus wethouder Robert van der Kooi.

Informatie en tips over 'MONO rijden' via https://www.daarkunjemeethuiskomen.nl/rijmono.

Mirjam van der Boom