Tóch een nieuwjaarsduik in Rockanje

Vorige week kon u nog in de krant lezen dat de Nieuwjaarsduik in Rockanje de komende 1 januari niet doorgaat. Maar nu blijkt dat de duik toch gaat plaatsvinden. Daar heeft wel heel wat water voor naar de zee moeten stromen.

ROCKANJE - Oorzaak van de onrust en het afblazen van de nieuwjaarsduik was het opheffen van de locatie aan de Tweede Slag, waar het de afgelopen jaren allemaal gebeurde. Men zag geen kans een alternatief te vinden en de vrijwilligers die de organisatie voor hun rekening namen, hieven zichzelf op.

Alternatief

De stichting Historische Motorraces Rockanje hoorde hiervan. Zij sprong in de bres. "Zoiets bijzonders als de nieuwjaarsduik moet in Rockanje georganiseerd worden," zegt voorzitter Steven Zoon van de historische races. Het stichtingsbestuur kwam bij elkaar en inmiddels heeft zij het nieuwjaarsevenement 'overgenomen'. Daar werd in eerste instantie goed over nagedacht. Om te beginnen gingen ze op zoek naar een nieuwe locatie. En die nieuwe locatie vonden ze. Het werd het alom bekende strandpaviljoen 'Badlust' aan de Eerste Slag.
"Maar nu zijn we er nog lang niet," zegt een tikkie bezorgde Steven Zoon. De tent op het strand zal er wel komen. Daar zit het probleem niet. Maar ze moeten het ook nog voor elkaar krijgen dat er weer voldoende sponsors zijn.

Muts

"Natuurlijk speelt straks Unox weer een grote rol en krijgt elke deelnemer na afloop een muts en een heerlijke kom erwtensoep. Maar er zijn meer sponsors nodig. Meld je aan bij mij," zegt Zoon. Veiligheid staat uiteraard voorop. Er zijn hekken om het publiek en deelnemers letterlijk in goede banen te leiden. "We zijn blij dat de gemeente met ons meedenkt en meewerkt om de nodige vergunningen op tijd te verstrekken."

Is het toevallig dat burgemeester Peter de Jong één van de deelnemers zal zijn? Hij hoopt voor de vijfde maal een muts te 'scoren'? Met zo'n sportieve burgemeester zal het niet aan de gemeente liggen om al het papierwerk tijdig rond te hebben.

Er worden zo'n 500 deelnemers verwacht. Dat is een behoorlijk groot aantal.

"En dan denken wij ook aan nog eens zo'n 400 toeschouwers. Dan is het belangrijk dat wij onze zaakjes goed voor elkaar hebben. En lukken zal dat", zegt Zoon tot slot. Dus straks allemaal naar het strandpaviljoen 'Badlust' aan de Eerste Slag. Om 12.00 uur is de start, inschrijving vanaf 10.00 uur.

Martin van Gurp

Meer berichten