Tisjo Los Santos breekt door in Europa

Tisjomar de Los Santos is een rijzende ster in de wereld van beat draaiende dj's. Dit Hellevoetse talent timmert in Nederland, en inmiddels ook in het buitenland, stevig aan de weg. De vraag is of hij een absolute topper zal worden. Hij doet daar alles voor.

HELLEVOETSLUIS - "Toen we de afspraak gingen maken voor dit gesprek, moest ik even passen, want ik had een serie optredens in Spanje," verontschuldigt Tisjomar zich. Dit tekent de stormachtige ontwikkeling die Tisjo Los Santos als dj doormaakt. Tisjo Los Santos is zijn artiestennaam. Die naam past helemaal bij zijn persoon. Want Tisjo heeft Zuid-Amerikaans en Caribisch bloed, is bewegelijk als een slang, praat makkelijk en is niet bang te laten zien wie hij is.

Verlegen

"Je zal het misschien niet geloven, maar eigenlijk ben ik behoorlijk verlegen. Maar als ik eenmaal achter de mengtafels sta, gaat er bij mij een knop om." En niet zonder succes. Tisjo was inmiddels voor optredens in Griekenland en verschillende locaties in Spanje. Die zomerse optredens strekten zich uit over een periode van mei tot medio september en nu is hij dus weer 'thuis'. En niet werkloos, want nu begint het wintercircuit.

Studentenbaantje

Het begon allemaal in de Hellevoetse Brassband the Roots. Tisjo deed daar de percussie, speelde trompet en danste er. "Muziek is mijn leven. Muziek is mijn passie. Ik voelde toen al dat ik verder wilde in de muziek. Ik had het bij the Roots heel erg naar mijn zin." Op een gegeven moment kwam hij in een feestcafé achter de bar te staan. Hij verdiende als student op die manier een centje bij. "Ik kreeg al snel in de gaten dat je daar als dj meer invloed had op de feesten dan dat ik die achter de bar had en dacht: ik wil dat ook." Op een zeker moment mocht hij een klein kwartiertje de dj zijn. En vanaf dat moment wist hij het helemaal zeker. Hij wilde dj worden." Zo'n vier jaar timmert Tisjo nu aan de muzikale weg en hij voelt dat het goed gaat. Hij wil graag nog een paar stappen maken.

Martin van Gurp

Meer berichten