Talent en hobby strijden om voorrang

Martin van Gurp

Dé kans te laten zien wat je kunt

Alweer voor de vijfde keer wordt op zaterdag 6 oktober in de Brielse Catharijnekerk de hobby- en talentendag georganiseerd. Er hebben zich inmiddels meer dan twintig deelnemers gemeld, maar er is plek voor nog meer mensen die hun talent of hobby willen laten zien of horen.

BRIELLE - Els Geldof is vanaf het eerste moment bij de organisatie betrokken en dat doet ze nog steeds met veel plezier. "Alles bij elkaar is het heel wat werk, maar gelukkig doe ik het niet alleen. Nu zijn we met een groep van vijf," begint ze.

Interesses

"Wat wij willen, is dat zo veel mogelijk Briellenaren komen laten zien wat hun hobby is, waar ze goed in zijn of waar ze met veel enthousiasme hun vrije tijd in steken." Gaandeweg het gesprek wordt duidelijk wat Geldof precies bedoelt. Het gaat om een heel breed scala van interesses die tijdens de talenten- en hobbydag een plekje kunnen krijgen. Achtereenvolgens noemt ze het bewerken van papier tot bijvoorbeeld bloemen, het maken van sieraden, maar ook zoiets als het zelf ontwerpen en maken van visaas. Dat hoor en zie je niet elke dag, maar typisch iets dat op de hobby- en talentendag te bewonderen zal zijn. Verschillende zangkoren zullen die dag optreden en er zal een wafelbakker aan de slag gaan.

Bescheiden

"Wie bespeelt er een bijzonder instrument of wie bespeelt een gewoon instrument bijzonder? Wie heeft een 'gewone' hobby of ben je iemand die zijn vrije tijd in wel iets heel eigenaardigs steekt? Daar zijn we nog naar op zoek," zegt Geldolf. "Wat ik erg belangrijk vind, is dat mensen laten zien wat ze kunnen. De ervaring leert dat dat veel kan zijn. Alleen dan moeten ze wel de stap naar de hobby- en talentendag maken. Ik vind dat de mensen vaak nog veel te bescheiden zijn. Ze kunnen veel meer dan dat ze denken," zegt Geldof. Bijkomend effect van de dag is dat hier en daar de mooiste verhalen los komen. Deelnemers en bezoekers raken met elkaar in gesprek. "Altijd loopt het uit op een gezellige dag, waar nieuwe contacten worden gelegd."