Schuif ook aan bij het Hellevoetse koor

Iedereen die wil zingen, is welkom

Vorig jaar werd Germaine Compier gevraagd de muzikale leiding van het Hellevoetse aanschuifkoor voor haar rekening te nemen. Dat deed ze. Dat beviel goed, want op donderdag 6 september vindt onder haar muzikale leiding in de foyer van theater 'De Twee Hondjes' de eerste samenzang van het nieuwe seizoen plaats.

Hellevoetsluis - "Toen ik vorig jaar voor de eerste keer de foyer van het theater binnenkwam, zag ik zo'n vijftig mensen. Een mooi aantal dacht ik toen," zegt Compier. Dat was natuurlijk ook zo. Maar inmiddels komen zo veel enthousiaste deelnemers en deelneemsters naar de meezing-middagen dat ze noodgedwongen zijn uitgeweken naar de theaterzaal. "Ik hoop dat we bij de start van het seizoen weer mogen rekenen op zo'n 120 bezette stoelen," zegt een enthousiaste Compier.

Gezelligheid

Het aanschuifkoor is een koor zonder leden, zonder lidmaatschap en zonder contributie of andere bijdrage. Iedereen die wil komen zingen, is van harte welkom. Kom het je zo uit, dan mag je aanschuiven en doe je mee. "En dat de ene stem wat beter is dan de ander, is helemaal geen probleem." Niemand hoeft voor te zingen, of je nou alt bent, sopraan, tenor of bas. Het is allemaal goed. Voorop staat de gezelligheid van het samen zingen en niks anders dan dat.

Ongedwongen

"En juist die ongedwongenheid is volgens mij de sleutel van het succes van het aanschuifkoor," zegt Compier. "Naast het leuke tijdverdrijf dat samen zingen voor veel mensen is, is de theaterzaal ook de contactplaats voor iedereen die een babbel wil maken. Vanaf 13.30 uur gaan op 9 september de deuren van 'De Twee Hondjes' open. Veel deelnemers komen rond die tijd al binnen en gaan voor een kopje koffie of thee en maken hier of daar een praatje. Daarna zoeken ze een plekje in de zaal." Om 14.00 uur gaat de muziek spelen en verschijnen de teksten op het scherm. Compier is de dirigente, die er veel zin in heeft.

Meer berichten