Entrada opent haar tweede inloophuis

Het tweede inloophuis van Stichting Inloophuis Entrada Voorne-Putten, een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en direct betrokkenen, is een feit. Op 6 september opent wethouder Hans van der Velde om 12.00 uur in de foyer van het Cultuurhuis in Hellevoetsluis het Inloophuis feestelijk met een hapje en een drankje.

HELLEVOETSLUIS - Een jaar geleden is de eerste locatie van Stichting Inloophuis Entrada Voorne-Putten in het Dorpshuis in Abbenbroek -op maandag tussen 10.30-15.30 uur- geopend. Deze heeft in een jaar tijd een heuse ontwikkeling doorgemaakt. Dit is terug te vinden in het groeiende aantal gasten, vrijwilligers en nieuwe bestuursleden.

Ook is al een heel vrijwilligersteam in Hellevoetsluis verwelkomd, dat staat te popelen om aan hun nieuwe taak te beginnen. De behoefte aan een nieuwe locatie in Hellevoetsluis werd door plaatselijke geluiden steeds meer aangewakkerd. In gesprek met het Cultuurhuis is Entrada met de leiding van de bibliotheek tot overeenstemming gekomen. 'Fijn je te zien' heeft zich hierbij aangesloten. Beide partijen juichen het zeer toe het Inloophuis één dag per week in de foyer te ontvangen.

Het motto van Hellevoetsluis wordt 'Kijk' en 'Een andere kijk' op kanker. Een greep uit de voorgenomen lezingen: hoe ontstaat kanker en wat kunnen wij er zelf aan doen om ermee om te gaan, over voeding, oedeem, hulpmiddelen zoals pruiken, lingerie, badpakken en prothesen, hoe je met de kanker, pijnen en angst om kunt gaan, meditatie, yoga, acceptatie, hoe ga je om met je eigen leefomgeving? En verdere vragen waar je mee zit als je de diagnose kanker krijgt.

Activiteiten die op een positieve manier op de mensen inwerken, zijn: schilderen (nat op nat), terugblikken op je levensloop (biografisch werken), vormtekenen, zelf mandala's maken, hoe kunnen we elkaar ondersteunen? Gasten worden betrokken bij het zoeken naar andere activiteiten. Een oncologieverpleegkundige gaat zich voornamelijk bezighouden met Palliatieve Zorg, zij schuift één keer per maand aan voor informatie over kanker.

Meer berichten