Leon van M. komt op 30 augustus vrij

Tijdens de rechtzitting van vorige week maandag besloot de meervoudige kamer van de Rotterdamse rechtbank het voorarrest van Leon van M. te schorsen. De verdachte van de moord op Caroline van Toledo komt op 30 augustus voorlopig op vrije voeten. Thuis in Brielle zal hij de zaak verder mogen afwachten.

ROTTERDAM - De drie rechters hadden ruim vijf kwartier nodig om tot het besluit van schorsing van de voorlopige hechtenis te komen. Bij die schorsing werden de nodige beperkende maatregelen opgelegd. De belangrijkste daarvan is dat Leon van M. een enkelband krijgt. Hij zal slechts beperkt zijn huis mogen verlaten. Daarnaast geldt een gebiedsverbod voor Oostvoorne. Daar wonen de ouders van Caroline van Toledo en is de moord gepleegd. Tenslotte moet Leon van M. zich houden aan wat de reclassering van hem vraagt, dient hij zijn paspoort in te leveren en mag hij geen alcohol of drugs gebruiken.

DNA-deskundigen

De zitting van afgelopen maandag stond verder in het teken van de schriftelijke verklaringen en antwoorden die DNA-deskundigen gaven op talloze vragen. Toen eenmaal de verdediging over de rapporten aan het woord was geweest, begon de officier van justitie met de opmerking of de verdediging wel dezelfde rapporten had gelezen als zij. Haar visie en die van de twee advocaten van Leon van M. over hoe de conclusies van de DNA-deskundigen moesten worden geïnterpreteerd, liepen mijlenver uiteen.

Afwachten

De vader en moeder en andere familieleden van Caroline waren zichtbaar niet blij met wat de rechters besloten. Hen werd, uiteraard, niks gevraagd en zij moeten afwachten hoe uiteindelijk het recht zijn loop zal krijgen. In waarschijnlijk januari 2019 zal de volgende zitting zijn. Dan ook zijn de laatste verklaringen van de deskundigen bekend. Wie weet volgt dan snel de inhoudelijke behandeling van zaak.

Meer berichten