Michael van Dommelen in een shirt van Spijkenisse, dit seizoen speelt de routinier in de eerste klasse bij Brielle (archieffoto: John de Pater)
Michael van Dommelen in een shirt van Spijkenisse, dit seizoen speelt de routinier in de eerste klasse bij Brielle (archieffoto: John de Pater) (Foto: john de pater)

Van Dommelen: 'Direct klik met Alex'

door Cris Rolandus

Alleen promotie telt voor Brielle

Michael van Dommelen geniet van zijn eerste weken bij Brielle. De 34-jarige voetballer maakte deze zomer de overstap van Spijkenisse naar de ploeg van trainer Stanley Rieborn. "Ik ben even een weekje weggeweest, naar Spanje, maar heb ook al lekker wat wedstrijden kunnen spelen."

BRIELLE - Alleen het vriendschappelijke treffen met zijn oude club Barendrecht (1-3 verlies) moest Van Dommelen aan zich voorbij laten gaan. Tegen Capelle (4-1 winst) en Halsteren (1-3 verlies) speelde hij wel. "Er zit echt veel voetbal in onze ploeg, meer dan ik had verwacht. Of tenminste, ik had eigenlijk geen verwachtingen. Ben van een club uit derde divisie vorig seizoen, naar een eersteklasser gegaan. Dan verwacht je minder kwaliteit, maar we spelen direct al heel aardig in de voorbereiding", aldus Van Dommelen.

Michael speelt weer samen met zijn broer Alex, de reden om naar Brielle te gaan. "Ja, we wilden weer samenspelen. Had ook bij Spijkenisse kunnen blijven, niet gedaan. Het mooie is dat wij elkaar direct weer makkelijk vinden. Echt als vanouds, blindelings. Hij weet wat ik wil, en andersom ook. Dat heb ik wel gemist. Maar ik moet zeggen dat ik met meer jongens gelijk een goede klik heb. Met Marco de Borst, Tom den Boer, die ik ken natuurlijk, maar ook met Jeff Duynstee bijvoorbeeld. Er zit echt veel kwaliteit in dit elftal, dat is zo vroeg in de voorbereiding wel mooi om te zien."

Brielle miste promotie naar de hoofdklasse vorig seizoen nipt. "Dit jaar gewoon we voor promotie. Niets minder. We willen die stap maken, op welke manier dan ook", vervolgt Van Dommelen, die vorig seizoen met Spijkenisse degradeerde uit de derde divisie. "Mijn eerste degradatie ooit. Pijnlijk. Dat zeker. En zo zonde, want Spijkenisse timmert echt aan de weg. Met een goede trainer (Peter Wubben, red.), goede spelers. Ik blijf aan de club verbonden. Bij Spijkenisse ga ik de spitsen van het -19 en -21 elftal trainen. Ontzettend leuk om te doen, om zo ook als trainer aan de slag te gaan. Bij Brielle praat ik ook veel met jonge jongens. Ben daar eigenlijk meer mee bezig dan met mijn eigen spel." Tegen Capelle maakte Van Dommelen al zijn eerste treffer in een shirt van Brielle. "Leuk, maar ik ben daar niet echt mee bezig verder. Ik weet dat die goals altijd wel komen, wanneer dan ook." Van Dommelen is 34, en weet dat het einde van zijn actieve loopbaan nadert. "Ik bekijk het van jaar tot jaar nu. Dat is logisch. Ik heb nog zoveel plezier in dit spelletje. En voel me ook gewoon nog goed. Pik ieder jaar mijn goals mee. Natuurlijk weet ik dat er een tijd komt dat het minder wordt." Brielle is in het nieuwe seizoen ingedeeld in de eerste klasse B. In de afdeling komt het team van Rieborn, die halverwege vorig seizoen Ben Spork opvolgde, RVVH, Rijsoord, Westlandia, SHO, De Meeuwen, BVCB, Heinenoord, Die Haghe, Forum Sport, Kloetinge, Honselersdijk, Deltasport en fusieclub SV Poortugaal tegen. Vorig seizoen eindigde Brielle als tweede in de competitie achter kampioen SC Feyenoord. Kloetinge werd derde.

Meer berichten