Zodra de eerste parkeerplaatsen zijn gevuld, wordt P3 (Duinrand) geopend.
Zodra de eerste parkeerplaatsen zijn gevuld, wordt P3 (Duinrand) geopend. (Foto: )

Zweten aan het badstrand in Rockanje

Van de redactie

... maar niet in zwemkleding!

Wie de laatste maanden richting Rockanje badstrand ging, kan het niet zijn ontgaan dat er op en rond de parkeerplaatsen Eerste en Tweede Slag een legertje verkeersregelaars actief is om al het aanstormend blik op een goede parkeerplaats te zetten.

ROCKANJE - Werkend vanuit hun 'parkeerhok' op de Tweede Slag -waar dagelijks de briefing plaatsvindt- verspreiden de verkeersregelaars zich dagelijks langzaam maar zeker over Rockanje. Pilonnen, hekken en borden worden waar nodig geplaatst of opengeklapt en het nodige afzetlint wordt weer gespannen.

Veilig

Met engelengeduld, service en dienstverlening zorgt dit oranje/gele-legertje er vervolgens voor dat eerst de bekende parkeerplaatsen aan het badstrand zelf veilig en efficiënt worden gevuld, waarna er wordt overgeschakeld naar P3 en de straten direct grenzend aan de opgang van de Eerste Slag. Zeker in 2018 is de koek dan nog niet op en wordt er gestructureerd verder geparkeerd 'het dorp in', zoals dat zo mooi heet.

Via de Dirk van Voornelaan, Hoogvlietlaan en zijstraten is het al meermaals voorgekomen dat ook het sport- en speelveld aan de hoek Hoogvlietlaan/Alardusdreef als tijdelijke strandparkeerplaats moest worden benut. Tot twee keer toe was dit deze supermooie zomer nog niet genoeg en moest er aanvullend worden verder gegaan op de Alardusdreef.

Gemeentelijke opsporingsambtenaren verlenen niet alleen hulp bij de verkeersregeling zelf, maar bemoeien zich in hoge mate met de 'korte lontjes' die de verkeersregelaars negeren en vinden dat ze zelf wel even het juiste plekje kunnen zoeken.
Dagelijks horen de verkeersregelaars een scala aan smoezen aan, waarmee weggebruikers menen de juist voor hen opgezette verkeersregeling te omzeilen. Gewoon het stopteken of een aanwijzing van een verkeersregelaar negeren is dagelijkse kost en de gemeentelijke opsporingsambtenaren trakteren de 'overtreder' dan niet alleen op een vaderlijk of opvoedend praatje, maar soms ook op de bekende prent. Voor de groep regelaars en handhavers zijn het pittige werkdagen. Keihard werken tot het sein komt dat het zogenoemde 'omslagpunt' is bereikt en het aantal vertrekkers plots het aantal aankomende bezoekers overschrijdt. Zodra dat moment is bereikt, kunnen de hekken vaak weer snel aan de kant en beperkt het parkeren zich weer tot de normale parkeerterreinen.

Vanzelfsprekend

De service van de verkeersregelaars en handhavers eindigt overigens niet als de juiste parkeerplaats is gevonden. Op alle toeristische vragen krijgen badgasten een antwoord, waar nodig wordt geholpen met autopech en zelfs ook directe noodhulp in de vorm van EHBO en het vrijhouden van de route voor aansnellende hulpdiensten is voor hen gesneden koek en gewoon vanzelfsprekend.

Meer berichten