Deze foto uit 2016 laat een mooi beeld van het klauterwerk in de touwen
Deze foto uit 2016 laat een mooi beeld van het klauterwerk in de touwen (FotoMartin van Gurp)

Speelstad met meer dan 450 kinderen

Martin van Gurp

Antoine van Katwijk is een van de twee vrijwilligers die de eindverantwoording draagt voor Speelstad Brielle. Aanstaande dinsdag 21 augustus is het weer zo ver. Dan zullen meer dan 450 kinderen weer hun hart kunnen ophalen.

BRIELLE - Al heel lang vindt de Brielse Speelstad plaats op het Prikkevest aan de rand van de Vesting. Een ideale locatie met veel groen en het juiste overzicht voor een goed verloop van een paar bijzondere schoolvakantiedagen. "Mijn beroep heeft veel te maken met veiligheid; het juist uitvoeren van het werk in relatie tot Arbowetgeving. Momenteel ben ik in de weer met misschien wel de grootste en zwaarste containerkranen ter wereld. Veiligheid is daar een absolute must en zo zie ik dat voor Speelstad ook."

Toezicht

Van Katwijk vindt goed toezicht een basiswaarde. Daarbij zijn vrijwilligers onontbeerlijk. "Gelukkig hebben wij zo'n zeventig vrijwilligers en die hebben wij allemaal heel hard nodig." De vrijwilligers kennen hun taken en hebben allemaal hun eigen verantwoordelijkheid. "Ik durf rustig te stellen dat ze dat prima aankunnen. Het is overigens niet voor niks dat de medewerkers op hun eigen terrein hun beslissingen mogen en kunnen nemen." Zij worden zeer gewaardeerd en de organisatie loopt mede daardoor op rolletjes. Creatieve ideeën krijgen alle ruimte. En er wordt prima geluisterd naar elkaar."

Thema

Dit jaar staat het thema 'Trollen en Reuzen' centraal. Dit thema komt terug in het toneel dat door de kinderen wordt opgevoerd. "Maar ik denk dat in de grote tent waar onder andere geschminkt wordt, hele kunstwerken worden gemaakt en tekeningen aan het papier worden toevertrouwd ook 'Trollen en Reuzen' een grote rol zullen spelen.

Elk jaar is er weer iets nieuws te beleven. Dit jaar worden er workshops gegeven door Hengelaars Vereniging 'De Watergeus'. Naast een uitleg over het vissen kunnen er bijvoorbeeld simmetjes worden gemaakt en het 'uitloden' van dobbers worden aangeleerd.

Meer berichten