Hellevoetse wethouder Peter Schop zit vol energie en heeft er erg veel zin in
Hellevoetse wethouder Peter Schop zit vol energie en heeft er erg veel zin in (Foto: )

Van autoverkoper tot wethouder

Martin van Gurp

Peter Schop is een van de nieuwe wethouders van Hellevoetsluis. Hij is na de gemeenteraadsverkiezingen van maart aan de slag gegaan.

HELLEVOETSLUIS- Schop is nu zo'n vier maanden wethouder. Tot twee maal toe moest het kennismakingsgesprek worden uitgesteld. Zijn agenda bleek van de eerste dag af overvol.De afgelopen drie weken had hij vakantie.

Showroom

"En nu zit ik weer met veel plezier in mijn werkkamer. Ik heb er erg veel zin in." Schop gaat altijd al graag naar zijn werk. Dat was tot voor kort de showroom. Tot aan het wethouderschap was hij autoverkoper. Nu werkt hij in een heel andere wereld. "Maar ik was jaren geleden al lid van de steunfractie van mijn partij. Daarna mocht ik acht jaar raadslid zijn. Ik heb dus al een goed beeld gekregen over hoe de politieke hazen lopen." Sinds 1996 woont Schop in Hellevoetsluis. Ook het vestingplaatsje heeft, naast de plaatselijke politiek, maar weinig geheimen voor hem.

Luisteren

In zijn portefeuille zit onder ander energietransitie. "Reken maar dat dit een belangrijk onderwerp is met als centrale vraag: 'hoe gaan we het gebruik van aardgas terug dringen." Voorlopig zal het vooral goed luisteren worden", zegt Schop met nadruk; luisteren naar de inwoners van Hellevoetsluis. Wat zijn hun wensen? Wat zijn straks de mogelijkheden en de obstakels als de gaskraan definitief moet worden dicht gedraaid?

Afval

Schop mocht nog een onderwerp benoemen, waar aan gewerkt gaat worden de komende vier jaren. "Hoe wij met z'n allen omgaan met het afval dat we produceren, wordt ook belangrijk", zegt hij. En hoe wil Schop later herinnerd worden? "Nou gewoon, als een Hellevoeter zonder kapsones en die zijn best gedaan heeft in de periode dat hij mede leiding mocht geven aan de gemeente Hellevoetsluis."

Meer berichten