Jan Willem Hoftijzer domineerde de Fokveedag in Hellevoetsluis. Zijn Grana’s Pie is het komende jaar de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. (Foto: Gertjan Zevenbergen/Fokveedag Hellevoetsluis)
Jan Willem Hoftijzer domineerde de Fokveedag in Hellevoetsluis. Zijn Grana’s Pie is het komende jaar de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. (Foto: Gertjan Zevenbergen/Fokveedag Hellevoetsluis) (Foto: )

Grana's Pie glorieuze winnaar

Grana's Pie is zaterdag 11 augustus tijdens de 61e Fokveedag Hellevoetsluis verkozen tot de mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden. De tien jaar oude melkkoe heeft in haar leven al meer dan 92.000 liter melk gegeven en werd in 2014 ook al eens tot mooiste koe van de Zuid-Hollandse eilanden uitgeroepen.

Hellevoetsluis – Net als vorig jaar neemt melkveehouder Jan Willem Hoftijzer uit Zwartewaal de kampioensbeker mee naar huis. In 2017 won hij met Grana's Pie 2, de dochter van Grana's Pie. De twee koppige jury, die bestond uit melkveehouders Jeroen de Vor uit Nieuwland en Hilco Eikelenboom uit Rijnsaterwoude, was vooral onder de indruk van haar prachtige uier. Ze bleef reservekampioene reservekampioene Marjo 81 van melkveehouders Jaap en Adwin Swank uit Nieuw-Beijerland, dan ook gemakkelijk voor.

Melkveehouder Hoftijzer won eerder op de dag in de vaarzenrubriek met zijn Dynamic Josje 1. Frida 221, wederom van de maatschap Swank uit Nieuw-Beijerland kwam op de tweede plaats terecht en won de prijs voor het beste uier. In de middengroep won Van der Kooij uit Abbenbroek met Rika 294. De veehouders uit Nieuw-Beijerland brachten de mooiste en meest uniforme groep koeien mee naar Hellevoetsluis en wonnen daar dan ook de beker voor de beste bedrijfsgroep mee.

Ook de jonge boeren en boerinnen deden hun best tijdens de Fokveedag Hellevoetsluis. Uiteindelijk lieten de 7-jarige Sara Hoftijzer, de 9-jarige Roos Meulenberg en de 12-jarige Fien Rotteveel hun kalveren het beste aan het publiek zien. Het onderdeel 'showmanship', voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar leverde Marianne Odijk op als kampioen.

In totaal kwamen er zo'n 5000 bezoekers naar de 61e aflevering van de Fokveedag Hellevoetsluis.

Meer berichten