Gijs Gelderblom gáát voor de jeugd

Het leven van Gijs Gelderblom uit Oostvoorne staat bijna volledig in het teken van wielrennen. Het is dan ook niet toevallig dat hij bij de komende profronde van Oostvoorne bijzondere activiteiten organiseert voor de wielerjeugd. Hij biedt jongelui de kans op een wel heel leuke manier kennis te maken met het wielrennen.

Oostvoorne - Gelderblom noemt zijn jeugdspektakel 'Van Marion bambino's en racemonsters'. "Het wordt niet zo maar een suf stukje racen op een fiets," begint hij. Gelderblom is fysiotherapeut met een eigen locatie in Spijkenisse. Belangrijk om te weten, want door zijn beroep rolde hij jaren geleden in het wielerwereldje. "Ik was een enthousiast surfer en werd als het ware van het strand geplukt," zegt hij daarover.

Sunweb

'Via, via' kwam Gelderblom bij het professionele wielerteam van Sunweb terecht. "Ik neem daar nog steeds een deel van de fysiotherapie voor mijn rekening en geef hen adviezen over -herstellende- wielrenners die na een blessure op de weg terug zijn. Voor halve dagen run ik mijn eigen praktijk en ben ik als wielerteam-manager in de weer." Tijdens de inmiddels afgelopen Tour de France was Gelderblom voor zijn profteam aan de slag met olie, spieren en sportmassages. Het was de afgelopen drie weken zijn taak de renners elke dag weer zo fris mogelijk aan de start van een nieuwe etappe te krijgen. "Erg intensief en spannend met een topper als Tom Dumoulin in de gelederen."
"Tom Dumoulin is geweldig, maar het is de jeugd die de toekomst heeft. Daarom is het mijn droom om juist die jeugd enthousiast te maken voor het wielrennen. Hoe meer kinderen op de fiets stappen, hoe groter de kans dat in Nederland nog meer wielertalenten worden ontdekt." Dat is de drijfveer van Gelderblom om er tijdens de profronde van Oostvoorne vooral voor de kinderen te zijn.

Wielercircuit

Voor iedereen die een racerondje wil maken, staan fietsen klaar. Er is een 'echt' wielercircuit uitgezet, waarbij je je in de Tour de France waant. Er zullen startschoten worden gelost, er hangen vaantjes en uiteraard is er een finish en een vlag. "Het is me heel wat waard kinderen te laten beleven hoe mooi en leuk wielrennen is. Ze kunnen trouwens ook kennis maken met 'echte' wielrenners met hun wielertenues vol met reclames, met professionele fietsen en met helmen zoals die verplicht zijn in het profpeloton."

Foto

Iedereen die dat wil, mag op de foto. Kortom: alle reden om donderdag naar Oostvoorne te komen.

Hofwei

Het jeugdwielerfeest 'Van Marion bambino's en racemonsters' vindt donderdag 9 augustus plaats op de Hofwei van 12.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten