Jasmijn Poot kiest bewust voor hbo-verpleegkunde

Jongeren aan het woord:

Voor Jasmijn Poot was het niet zo moeilijk na de havo een vervolgopleiding te kiezen. Ze bezocht eerder al heel veel studiebijeenkomsten. Onderwijs, toerisme en biologisch-medisch laboratoriumonderzoek leken haar aanvankelijk wel wat. Maar toen ze voor een operatie in het ziekenhuis lag, wist ze het zeker: het moest verpleging worden en wel omdat het "zulk mooi werk" is.

VIERPOLDERS - "Het is voor mij een heel bewuste keuze om de 4-jarige hbo-opleiding verpleegkunde te gaan doen. In die tijd in het ziekenhuis in Dirksland zorgden zoveel aardige mensen voor me. Ook stelden ze me gerust. Ik heb voor mijn havo-diploma nog wel even een herkansing moeten doen om mijn biologie op te vijzelen. Mijn gemiddelde moest met 0,2 punten omhoog. Ik ging voor bio van 4,7 naar 5,9, dus ik heb het diploma in de pocket. Ik kan nu bij de Haagse Hogeschool aan de slag." Jasmijn verhuisde al op 2-jarige leeftijd van een flat in Schiedam naar het landelijke Vierpolders, waar haar vader tot voor kort een tuinderij had. Ze heeft het er best naar haar zin gehad op basisschool De Tiende Penning. "Het is natuurlijk een rustig en veilig dorp waar weinig gebeurt, maar je bent binnen tien minuten met de fiets in Den Briel of Hellevoet. En ik houd best wel van een beetje reuring." Die zal ze in Den Haag beslist ook zoeken. Ze is blij dat ze samen met haar beste vriendin naar de opleiding gaat. "Van mijn moeder kan ik ook nog het nodige opsteken. Die had eerder geen werk en volgde een opleiding doktersassistente. Nu werkt ze al twee jaar in Hellevoetsluis, ik kijk ook wel eens in haar studieboeken." Het is duidelijk dat Jasmijn er zin in heeft.
Naast haar studie en het reizen naar Den Haag wil Jasmijn ook tijd houden voor haar werk bij Plus in Hellevoetsluis en de volleybalclub Vovero in Rozenburg. Daar traint ze elke donderdag en speelt ze op zaterdag competitie. Ook oppassen vindt ze leuk. En dan is er natuurlijk ook nog haar vriend, die ze iets meer dan een half jaar geleden via Facebook leerde kennen en met wie ze eind juni een weekje op Ibiza was.

Meer berichten