Vakantieverhaal: internationale hulp

Ron Knoors

In de tunnel sloeg de motor weer af

Wij waren op vakantie in Sissi op Kreta en wilden naar het plaatsje Vai rijden. Een jeep gehuurd van het bedrijf No Problem en op weg, want daar werden toen de de reclames van Bounty opgenomen.

Op de terugweg ging de motor van de jeep sputteren en sloeg hij af. Na dit verschillende keren meegemaakt te hebben kwamen we bij een benzinestation aan en tankten we de jeep vol. Naast ons stond er een Belgisch echtpaar waar we ons probleem over de auto mee deelden.

Een donkere tunnel

Zo spraken we af dat ze achter ons aan reden tot Agos Nikolaos. Daar waren zij op vakantie. Daar aangekomen gebeurde er niets dus wij reden verder. Tien kilometer voor Sissi was de jeep alweer drie keer afgeslagen en stonden we voor een donkere tunnel van 400 meter en maar twee smalle rijstroken. We hebben 5 minuten gewacht, de motor aangezet en zijn de tunnel ingereden.

Lopend verder

En ja hoor, in het midden van de tunnel sloeg de motor weer af. Ik heb, lopend tussen de voorbij zoevende auto's, de jeep naar boven geduwd. Dat was toch behoorlijk zwaar doordat het heuveltje op was. We werden constant toeterend ingehaald, ook door een motor met twee Noord-Ieren erop. Zij zijn ons komen helpen om de jeep uit de tunnel te krijgen. Dat is samen gelukkig gelukt. Na bedanken van onze kant hebben we de jeep aan de kant gezet, afgesloten zijn we lopend verder gegaan.

Duim omhoog

Het was nog een behoorlijk eind lopen, dus ik deed voor de grap mijn duim omhoog. Prompt stopte er gelijk een auto met Duitsers die bereid waren ons te helpen. Zij hebben ons naar Sissi gebracht. Daar hebben we de sleutels afgegeven aan het bedrijf waar we de jeep hadden gehuurd en verteld waar de jeep stond. Gelukkig is het goed afgelopen en zo zie je maar, mensen zijn internationaal bereid te helpen als je in de problemen zit.

Meer berichten
Nieuwste reacties