Dyron Bijl klaar voor nieuw avontuur

Cris Rolandus

Hellevoeter: weerzien met vrienden

Zes seizoenen speelde Dyron Bijl bij Spijkenisse, maar na de zomerstop is de keeper te bewonderen bij fusieclub SV Poortugaal. De Hellevoeter was toe aan een nieuw avontuur. Met 'oude' voetbalvrienden, jongens waarmee hij eerder al bij Spijkenisse voetbalde. "We kunnen iets moois neerzetten met deze club", zegt de 26-jarige keeper.

HELLEVOETSLUIS – Bij de fusieclub, ontstaan door een samensmelting van PSV Poortugaal en Oude Maas, komt de sluitpost Shane van den Engel, Julien Gret en Jeffrey Schenk tegen, vrienden die ook een verleden hebben bij Spijkenisse. Met die club degradeerde Bijl in het inmiddels afgelopen seizoen uit de derde divisie. Eigenlijk het enige dieptepunt in zes jaar Spijkenisse. "Ik heb daar een fantastische tijd gehad, geweldige jaren, met de opmars van de eerste klasse naar de derde divisie."

Toen Bijl bekendmaakte te vertrekken bij Spijkenisse ("ik was toe aan een nieuwe prikkel") stonden de clubs in de rij. Het werd uiteindelijk, best verrassend, de nieuw te vormen fusieclub die in de eerste klasse gaat starten in het seizoen 2018/2019. "Zeker na de degradatie met Spijkenisse wil ik snel weer starten bij SV Poortugaal. Je wilt die negatieve laatste periode snel van je af spelen. Beginnen aan iets positiefs. We komen ongetwijfeld in een prachtige competitie, met veel bekende regioclubs. Met Spijkenisse moest ik het in het laatste seizoen het hele land door, zelfs in Groningen en Sneek. Vond ik ook een mooie ervaring hoor, mooi om een keer mee te maken", aldus middentwintiger Bijl.

Henk Dirven

Henk Dirven wordt de eerste trainer van SV Poortugaal. Hij was in het afgelopen seizoen actief in Klaaswaal bij SSS, dat zich als promovendus handhaafde in de tweede klasse en Hellevoetsluis pijn deed door tweemaal te winnen van de ploeg van trainer Edwin de Koning. "Deze kans kon ik niet laten schieten", zegt de oefenmeester. "Voor geen enkele andere club was ik weggegaan bij SSS, maar dit was voor mij een unieke kans. Dat begrepen ze bij SSS ook. Het is niet gebruikelijk voor mij om slechts één jaar bij een vereniging te blijven. Eén keer eerder voorgekomen, bij PPSC, maar daar had ik niet naar mijn zin. Bij SSS was daar totaal geen sprake van."

Bijl heeft Dirven meerdere keren gesproken. "Een no-nonsense trainer, verder ken ik hem niet. Ik vond het attent dat hij mij appjes stuurde toen wij met Spijkenisse streden tegen degradatie. Ik vind het ook echt leuk om met mijn voetbalvrienden van Spijkenisse weer bij SV Poortugaal te spelen. Een soort reünie. Ben benieuwd hoe het gaat lopen, een nieuwe club, twee verenigingen die samengaan. Eerst maar eens een stabiele eersteklasser worden met SV Poortugaal", aldus de Hellevoeter, die in de jeugd bij Hellevoetsluis speelde en uiteindelijk via het eerste elftal zes jaar geleden verkaste naar voetbalvereniging Spijkenisse. "Prachtige jaren, met veel successen. De degradatie is wel een domper, ja. Dat wel."

Meer berichten
Nieuwste reacties