Korver is dankbaar voor boeiend leven

Klaas Schipper

Het huis van de familie Korver staat nog helemaal vol met fleurige boeketten en op de schouw hangt een groot aantal felicitatiekaarten. Het is dus duidelijk feest in huize Korver. Enerzijds vanwege het ridderschap van de heer des huizes die overigens wel meerdere onderscheidingen ontving en anderzijds vanwege het feit dat mevrouw Korver het afgelopen weekend 80 werd. "Een tijd met hoogtepunten," aldus de heer Korver, "en die waardeer je des te meer als je ook dieptepunten hebt gekend."

BRIELLE - Het absolute dieptepunt voor de familie Korver was het overlijden van hun zoon Richard in 2016, een gebeurtenis die het leven nog dagelijks tekent. Ook op het moment van de uitreiking van de koninklijke onderscheiding door burgemeester Gregor Rensen na afloop van de 10e scootmobiel jubileumtocht werd het gemis enorm gevoeld. "Maar je moet verder. Het was heerlijk dat mijn andere zoon, onze beide schoondochters en de kleinkinderen er waren. Dat voelde als een warme deken," vult mevrouw Korver aan. Ze zijn blij dat ze nog samen zijn en dat ze elkaar nog elke dag kunnen steunen en troosten met dit grote verlies.

Brielle

Dat de Korvers in Brielle belandden, had eigenlijk te maken met het feit dat Alie's vroegere hoofdonderwijzer meester De Kruis er woonde en dat ze altijd contact met hem hielden. "We kwamen dus nog wel eens in Brielle en vonden het een leuk stadje in een mooie omgeving. Onze andere zoon die nu in Vierpolders woont, woonde eerder in Spijkenisse, ook dat speelde mee." Nu zouden ze er niet meer weg willen. Helemaal geïntegreerd en actief in de Brielse samenleving na een boeiend leven.

Oliestel

Dick en Alie leerden elkaar op het laboratorium bij Shell kennen. Alie werkte er als chemisch analiste en Dick belandde er gewoon tijdelijk uit nieuwsgierigheid om vervolgens bij de politie aan de slag te gaan. "We zijn dus een oliestel, maar Dick vond vingerafdrukken veel interessanter", lacht mevrouw Korver. Dick zet ook nu zijn grote forensische ervaring nog steeds in, onder andere bij het in de avonduren opleiden van agenten tot eenvoudige sporenonderzoekers. Hij zette er zelfs een opleidingstraject voor op. Het opzetten van een buurtbemiddelingstraject in Brielle is de volgende stap waaraan nog wordt gewerkt. Tijdens zijn periode bij het Recherche Bijstand Team deed hij zoveel verschillende ervaringen op, die hij nog steeds kan gebruiken. Zo is hij van 2014 tot heden ook begeleider van mensen die een dierbare hebben verloren. Niet gek dat Dick Korver zegt: "Ik ben dankbaar voor mijn boeiend leven."

Meer berichten
Nieuwste reacties