TTV De Sprint op naar de halve eeuw

Bij Tafeltennisvereniging De Sprint/DPD vond onlangs de finale plaats van de jaarlijkse Bedrijfscompetitie. Hoewel daaraan dit jaar maar acht teams deelnamen, is de belangstelling voor deze sport nog altijd groot. De Sprint is actief bezig om met name jeugdleden te werven.

BRIELLE - Het oergezellige clubgebouw van De Sprint aan De Rik 22B neemt een centrale plaats in het reilen en zeilen van de op 1 september 1971 opgerichte tafeltennisvereniging in. Het is ook de plaats waar op vijf avonden in mei en juni de Bedrijfscompetitie wordt gehouden. "Altijd een leuk evenement", vertelt voorzitter Mark van Ruiven,"dit jaar helaas maar met acht teams, maar voor volgend jaar zitten we gelukkig al aan het maximale aantal van tien." Dat De Sprint/DPD daarbij donderdagavond de titel pakte en de wisselbeker in het eigen clubhuis blijft, vindt Mark natuurlijk geweldig.

Enthousiast

De tafeltennisclub begon als Euroglas heel bescheiden in de kantine van de voetbalvereniging en in het toenmalige Dorpshuis in Vierpolders. Toen er een jeugdafdeling van de grond kwam, werd ook ruimte gehuurd in een gymzaal in Brielle. "Een verre van ideale situatie, zodat in 1983 een eigen accommodatie hier aan De Rik werd gebouwd." De voorzitter en penningmeester Martin Lankair zijn erg enthousiast over de belangstelling voor de veteranenochtend die anderhalf jaar geleden van start ging en waar zo'n 30 man op de lijst staan. En er komen er nog steeds meer bij. "Veel mensen die ooit op de camping wel eens een potje speelden, vinden het leuk om in hun vrijetijd tegen leeftijdgenoten te komen spelen. Het is hier op dinsdagochtend heel gezellig. De bar is zo'n beetje de huiskamer." Het werven van jeugdleden heeft momenteel de prioriteit. De jeugdtrainingen worden op dinsdagavond gehouden. De Sprint is natuurlijk al wel aardig op weg, maar wil ook daarna nog verder.

Hoofddivisie

Het eerste team speelt landelijk in de hoofddivisie en stond eerst in de tweede divisie. Er valt dus nog weer wat te veroveren. Ook op regionaal competitieniveau wordt gespeeld. De meeste leden komen uit Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis en Nissewaard, maar er zit in het eerste team zelfs een speler uit Hardinxveld-Giessendam. Behalve het tafeltennissen worden er regelmatig andere activiteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld klaverjastoernooien. De Sprint/DPD is de enige Brielse binnensportvereniging met een eigen zaal. Die wordt ook wel voor jazzballet verhuurd wordt aan Brinio. Aan de Jeugdwielertour wordt bij slecht weer eveneens onderdak geboden. Maar de financiën blijven zorgen baren. De subsidie gaat helemaal op aan de jaarlijks te betalen erfpacht van bijna 4000 euro. Mark: "We komen er net, maar dan moeten we niet meer inbraken krijgen." De gevolgen van de laatste zijn helaas nog niet hersteld.

 

Meer berichten
Nieuwste reacties