Tien jaar EHBO voor Jan van Toledo

Jan van Toledo kwam in 2008 met de Brielse EHBO- afdeling in kontakt. Dat is nu tien jaar geleden. Een mooi moment hem eens nader aan de tand te voelen.

Waar stond je wiegje?

Ik ben geboren op zes juli 1968 en dat was in Rockanje. Ik kan me daar maar weinig van herinneren, want toen ik twee jaar was, verhuisden mijn vader en moeder – en ik ook dus – naar Brielle.

Waarom verhuisden jullie naar Brielle?

Mijn vader werd in 1970 badmeester in Brielle. We kregen door de gemeente een woning aangeboden en daar hebben mijn ouders toen graag gebruik van gemaakt. Vanaf mijn tweede woon ik dus in Brielle en ben er nooit meer weggeweest. Ik voel en ben een Briellenaar.

Ben je trots op Brielle?

Ik woon hier graag. Brielle heeft een lange geschiedenis en dat kan je zien, ruiken en beleven in met name de binnenstad. Als ik aan Brielle denk, dan komt gelijk het woord 'knus' in me op. Helemaal niet verkeerd om in Brielle te wonen.

Wat zou er beter kunnen in Brielle?

Het is altijd erg zoeken naar goede locaties om onze EHBO-lessen te kunnen geven. Zo vind ik het jammer dat ook het nieuwe cultuurhuis geen nieuwe mogelijkheden voor ons biedt om daar een voor ons geschikte ruimte te huren. De vergaderruimte daar is de enige optie en die is voor ons te klein en te gehorig. We maken nu gebruik van een klaslokaal; daar zijn we ook wel blij mee.

Waar kennen we je van?

Dat is natuurlijk de EHBO. Daar gaat menig vrij uurtje in zitten. Ik kwam ooit bij de vereniging om mijn EHBO-diploma te halen. Toen ik merkte dat ze daar wel wat extra handjes konden gebruiken, ben ik er als vrijwilliger aan de slag gegaan. En nu zijn we inmiddels dus al weer tien jaar verder. De tijd gaat snel; ik heb het naar mijn zin.

Wat doe je zoal bij de Brielse EHBO-afdeling?

Ik ben voorzitter/secretaris van het bestuur van de vereniging. We doen het bestuurlijke werk met z'n vieren. Dus we kunnen die taken goed verdelen onder elkaar. Gelukkig maar, want bij een goed draaiende vereniging is veel te doen. Naast mijn bestuurlijk werk ben ik ook nog actief op de 'werkvloer'.

Vertel eens over jouw 'werkvloer activiteiten'

Wij geven verschillende cursussen. En ik ben één van de docenten. Zo geven wij de 'gewone' cursus EHBO. Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich daarvoor opgeven. Dat gaat om elf lessen. Best wel pittig, maar de mensen leren veel en kunnen in geval van nood ook optreden en dat vinden wij erg belangrijk. De nieuwe cursus start op dinsdag 2 oktober. Iedereen is welkom.

Meer berichten
Nieuwste reacties