Van der Pol is bepaald geen groentje

Mevrouw Lies van der Pol is een van de nieuwe wethouders, zoals de gemeente Westvoorne die kent na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart.

WESTVOORNE - Van der Pol is nieuw in de gemeentelijke politiek van Westvoorne. Maar een politiek groentje is ze niet. "Mijn moeder was ooit gemeenteraadslid in Dordrecht. Ik hoorde en zag daardoor al in mijn kindertijd, dat betrokken zijn bij wat er in je omgeving gebeurt, vanzelfsprekend is. Ik kreeg de politiek als het ware met de paplepel ingegoten." In haar studententijd in Delft was Van der Pol actief voor de plaatselijke partij 'STIP' en heeft ze voor hen zitting gehad in de Delftse gemeenteraad. Ze studeerde af en leerde haar man kennen. Er kwamen drie kinderen. Alle drie jongens, erg gezellig.

Buitenland

"Op een gegeven moment moest mijn man maandelijks voor telkens een hele maand voor zijn werk naar Nigeria. Wij woonden toen vlakbij Parijs. Dat was voor ons het moment om weer naar Nederland te verhuizen. En kwamen we in Oostvoorne terecht." Van der Pol woont daar al weer twee jaar en is niet van plan snel te vertrekken. Oostvoorne en heel Voorne-Putten vindt ze geweldig om te wonen. "Al snel liet ik me in Oostvoorne verleiden mee te schrijven aan het verkiezingsprogramma. De uitslag van de verkiezingen gaf D66 de ruimte om zitting te nemen in het college. En toen werd ik de wethouder namens D66." Van der Pol houdt zich onder ander bezig met economische zaken, energietransitie en duurzaamheid. Het is een uitdaging het gebruik van aardgas zo veel mogelijk terug te dringen. Bij duurzaamheid staat het stimuleren van aanleggen van zonnepanelen hoog op haar lijstje. Na het gesprek gaat ze weer snel verder. Ze heeft het druk. Samen met collega's van de gemeenten Hellevoetsluis en Brielle gaat ze met meer dan gemiddelde belangstelling een tuindersbedrijf bezoeken dat een aardwarmte installatie heeft laten aanleggen.

Meer berichten
Nieuwste reacties