SONY DSC
SONY DSC

Tiende editie Brielse scootmobieltocht

Martin van Gurp

Aanstaande zaterdag vindt voor de tiende keer de Brielse scootmobieltocht plaats. Eén van de initiatiefneemsters was tien jaar geleden Silvia Kloos.

BRIELLE - "Ik kende Trudy Angeneid. Zij maakte gebruik van een scootmobiel. Samen vonden we dat de scootmobiel niet alleen maar om praktische redenen gebruikt moest worden, maar ook om zomaar een gezellig ritje te maken om er even tussenuit te zijn," begint Kloos. Van het één kwam het ander. Kloos mobiliseerde haar familie en kennissen. Zo is het tien jaar geleden van start gegaan met zo'n twintig scootmobielers.

"Ik liet linnen tasjes bedrukken, smeerde met mijn familieleden broodjes, stopten er een appel of banaan bij en uiteraard wat te drinken." Niemand mocht wat te kort komen. En dan gingen we op pad." Kloos is zo'n vier jaar betrokken geweest bij de tochten. Daarna werd het allemaal wel erg veel wat op haar afkwam. Uiteindelijk droeg ze haar taken over. "Ouderen verdienen een gezellige oude dag. Je moet ze hier en daar een steuntje in de rug geven", vindt ze. Ze praat met veel warmte over wat ze die vier jaar gedaan heeft. "Maar schrijf ook op dat Ans Kok en Trudy Angeneid zeker zo belangrijk waren in die eerste tijd van de Brielse scootmobieltocht."

Soep

Eén van die eerste jaren is de groep met het voetveer de Brielse Maas over gevaren. "Zoonlief werkte toen bij Hotel van Marion in Oostvoorne. Van Marion werd sponsor en daar waren we erg blij mee. Zij zorgden in die tijd voor de lekkere soep," zegt Kloos.

Er wordt aanstaande zaterdag, net als andere jaren, bij de Infirmerie gestart en daar is ook weer het eindpunt. Vanaf 10.00 uur kunnen deelnemers zich nog laten inschrijven. Rond de klok van half elf gaat de groep op pad en zo rond vier uur 's middags zullen ze allemaal weer terug zijn.

Verrassingstocht

Welzijn Ouderen doet de organisatie. Marja van der Lugt zegt: "het is ook dit jaar weer een verrassingstocht. Ik ga er dus verder niks over zeggen. Maar gezellig wordt het zeker." Kloos zegt tot slot: "over het algemeen genomen is men bang een lekke band te krijgen of en andere vorm van pech waardoor ze niet verder kunnen. Die angst moet worden overwonnen en daar kan de tocht toe bijdragen."

Reünie

De begeleiding bestaat uit verkeersregelaars, fietsbegeleiders, verkeersregelaar, verpleegkundigen en EHBO-ers, een auto van de organisatie en een bezemwagen. Na afloop van de tocht is er een jubileumbijeenkomst voor (oud)deelnemers en vrijwilligers.

Meer berichten
Nieuwste reacties