Nieuwe uitdaging Wilbert Borgonjen

CDA'er Wilbert Borgonjen (50) was 11,5 jaar een alom gerespecteerd wethouder in Brielle. Dat vond hij genoeg, zo gaf hij voor de verkiezingen aan. Maar vanuit zijn passie en betrokkenheid bij de lokale politiek is hij toch weer als wethouder aan de slag in buurgemeente Westvoorne.

WESTVOORNE - 'De wethouder op de fiets' zoals Borgonjen bij zijn afscheid in Brielle door burgemeester Gregor Rensen werd getypeerd, fietst nu vanuit zijn woonplaats Zwartewaal gewoon naar Rockanje. Hij doet er een kleine drie kwartier over, maar dat maakt hem niet uit. Op het knusse gemeentehuis heeft hij zijn draai al aardig gevonden. "Natuurlijk is het ook een beetje wennen. In Brielle kende ik de mensen en hier moet ik me weer voorstellen, maar het is wel een mooie uitdaging. Een andere sfeer, andere mensen, maar ook een combinatie van bekend en nieuw."

Portefeuilles

Bij de portefeuilleverdeling kreeg Borgonjen ook in Westvoorne onderwijs, ouderen- en jeugdbeleid, gezondheid en welzijn. Sport, cultuur en accommodaties gingen naar zijn collega Jorriena de Jongh van Gemeentenbelangen Westvoorne. Vooral op jeugdinstellingen moet hij zich inwerken, want Horizon Jeugdzorg en Onderwijs valt nu ook onder zijn verantwoordelijkheid. In de samenwerking binnen de coalitie van VVD, Gemeentebelangen Westvoorne, CDA, D66 en PvdA heeft hij alle vertrouwen. Hij merkt ook dat Partij Westvoorne en Inwonersbelang Westvoorne kritisch maar opbouwend meedenken. "Er wordt steeds meer gezocht om op inhoud te discussiëren, ieders inbreng wordt gewaardeerd en meegenomen. Al blijven er natuurlijk inhoudelijke verschillen bestaan." Als eerste bewijs voor het positief meewerken en -denken noemt Borgonjen het feit dat alle vier de wethouders unaniem werden gekozen. En daar is hij oprecht blij over. "Ik sta echt open voor ieders inbreng."

 

 

Meer berichten