'Jacob': van Droogdok naar social media

Van de redactie

Exact vier weken na het bezoek van de Poolse leerlingen aan Hellevoetsluis, was het nu de beurt aan dertien leerlingen van het PENTA college CSG Jacob van Liesveldt om naar Naklo nad Notecia af te reizen. Daarbij werden de leerlingen begeleid door de heren Boers en Van der Linde.


HELLEVOETSLUIS - Leerlingen van het derde jaar van het tweetalig onderwijs van PENTA college CSG Jacob van Liesveldt kunnen voor hun uitwisseling kiezen uit vier bestemmingen, waaronder de school in Polen. De samenwerking met deze school is dit jaar voor de negentiende keer.
Na de hartelijke ontvangst in de gastgezinnen op dinsdagavond, begon op woensdag het officiële programma met presentaties door leerlingen over Polen, Naklo en de school, gevolgd door een rondleiding op de meer dan 140 jaar oude school.
Het thema dit jaar is 'Let's Go and Find Solutions' en dit werd op meerdere manieren uitgewerkt: van Picture in Picture in Naklo tot een workshop in Brzozki, van beachvolleyball tot het kiezen van een wijze om hun evenement te publiceren op social media.
Deze laatste twee activiteiten speelden zich af rondom de Marina, de haven waarbij de leerlingen de opdracht hadden gekregen zelf een evenement te bedenken voor dit gebied. Het eerste deel was tijdens het bezoek aan Hellevoetsluis in het Droogdok geschreven en nu werden alle informatie, foto's en filmpjes
uitgewerkt tot twee zelf gekozen vormen van social media. In de Marina bracht ook de heer Milowski een bezoek aan de groep. Hierbij ontving hij cadeaus van het gemeentehuis en de hartelijke groeten van de burgemeester. Miloswki was vol enthousiasme over het bezoek van Milène Junius aan Naklo begin maart en vertelde voluit over de plannen die gemaakt zijn in navolging van de bezoeken.
Ook kwam er een nieuw aspect ter sprake. Dit jaar ging er een extra leerling mee die, in het kader van haar vijfdejaars programma, een internationale stage liep op de afdeling logistiek van het transportbedrijf HSF in Szubin. Deze stage was ontstaan door de samenwerking van dit bedrijf, onder leiding van de Nederlandse directeur Gerard Reijers, met het project.
Miloswki kwam bij de afsluitende barbecue nogmaals langs om zijn betrokkenheid bij het project te tonen.
Tevens nam hij cadeaus mee voor Junius. De barbecue werd gehouden in de tuin van mevrouw Krzyzanowska, die samen met mevrouw Majcher wederom een gevarieerd programma gemaakt had, waar de leerlingen met volle teugen van genoten hebben.
Of ze elkaar weer zien? Op het vliegveld van Poznan omschreef Isabeau het mooi: "Never say goodbye, but cu again!"

Meer berichten
Nieuwste reacties