Bert van Ravenhorst heeft er veel zin in

Bert van Ravenhorst is sinds een paar weken Briels wethouder. Hij zit namens de PvdA in het college. Dat college wordt verder gevormd door de VVD en de IBGB. De laatste partij is helemaal nieuw en werd gelijk na de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij in de Brielse raad.

BRIELLE - "Als wethouder ben ik nieuw, maar dat ben ik niet als het om de Brielse politiek gaat." Van Ravenhorst praat rustig en vertelt over zijn politieke loopbaan. De afgelopen raadsperiode zat hij weliswaar niet in de raad, maar had hij wel zitting in twee Brielse raadscommissies. Verder was hij een aantal jaren geleden al wel raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA in de Brielse gemeenteraad. En ook was van Ravenhorst een periode lang voorzitter van de PvdA Brielle en later voorzitter van de afdeling Voorne. Hij kent dus de Brielse politiek.

Parttimer

Naast de politiek bekleedde hij onder meer een bestuurlijke functie bij de Historische Vereniging de Brielse Maasmond en werkte hij een zevental jaren voor de sociale werkvoorziening in Rotterdam. De laatste dertien jaren stond hij op de loonlijst bij de gemeente Maassluis. "Daar blijf ik trouwens een dag per week gewoon werken. De andere vier dagen werk ik hier in het gemeentehuis als wethouder." Van de drie Brielse wethouders is hij de parttimer.

Vertrouwen

De portefeuille die er bij de coalitiebesprekingen voor van Ravenhorst uit rolde, is er eentje waar hij blij mee is. Zonder alle vakgebieden op te sommen, gaat het om onder meer de WMO, sociale zaken en ouderenbeleid.

"Die sociale thema's passen goed bij de PvdA en bij mij," zegt van Ravenhorst. Ook was het voor hem belangrijk dat de besprekingen met de andere twee collegepartijen constructief en soepel verliepen. "Al snel voelde ik het vertrouwen van de anderen en dan is het goed afspraken maken met elkaar." En zo is de PvdA, na een afwezigheid van meer dan tien jaren, terug in het Briels college. "Ik wil me vooral inzetten vanuit de gedachte dat we zorg voor elkaar moeten hebben, met extra oog voor 'zorg op maat'. Natuurlijk kennen we het probleem dat Den Haag, die verantwoordelijkheden doorschuift naar de gemeente en dan gelijk een bezuiniging inboekt. Maar toch ga ik er voor. Ik geloof er in. Ik heb er zin in."

Problematiek

Van Ravenhorst noemt tenslotte het project 'fijn je zien' als een mooi voorbeeld hoe de bewoners van Brielle zelf iets doen aan dreigende vereenzaming. Juist deze initiatieven zijn heel belangrijk en ondersteunt hij van harte. Hoog op zijn agenda staat de alcohol- en drugsproblematiek. "Daar heeft ook Brielle steeds meer mee te maken. Het is geen toeval dat in Brielle onlangs twee hennepkwekerijen werden opgerold."

Duurzaam

En tot slot: "Samen bouwen aan een duurzaam Brielle is niet zomaar de titel van het coalitieakkoord. Uit die titel spreekt de ambitie die we met z'n allen voor de komende vier jaar hebben. En natuurlijk besef ik dat goede communicatie daarbij heel belangrijk is."

Meer berichten