Vierde editie 'Rozenburg on wheels'

Randy Salawan Bessie en Olaf Schuilenburg zijn twee van een groep van twaalf die samen 'Rozenburg on Wheels' organiseren. Het evenement blijkt meer te zijn dan alleen maar een show van bijzondere auto's.

ROZENBURG - Aanstaande zaterdag 9 juni is het dan eindelijk weer zo ver. "Het is ook dit jaar een hele klus geweest om het allemaal rond te krijgen. Maar ik moet er wel gelijk bij zeggen," zegt Salawan Bessie, "dat we meeliften met de organisaties die de kermis, de braderie en ook nog de wielerronde in hetzelfde weekend op poten zetten."

Goed doel

Het auto evenement is ontstaan toen een aantal Rozenburgers, voornamelijk mannen, de koppen bij elkaar stak. Zij wilden iets voor Rozenburg doen. Het werd de autoshow. "Elk jaar zamelen we met ons evenement ook geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat de Maag lever darm stichting."

"In november vorig jaar overleed een in onze autowereld bekende jonge vrouw. We waren geschokt. Zij overleed nadat pas een paar weken daarvoor darmkanker was vastgesteld. Voor ons stond gelijk vast wat ons goede doel voor 2018 zou worden", zegt Schuilenburg.

Sponsor

De organisatie heeft zo haar kosten, maar hoopt toch zo'n duizend euro te kunnen doneren aan de Maag lever darm stichting. "Voor elke auto die meedoet aan de show betalen de eigenaren een klein bedrag en verder zorgen wij voor collectebussen," zegt Salawan Bessie. "En dan hebben we als hoofdsponsor een garage uit Brielle kunnen strikken. Daar zijn we hartstikke blij mee."

Passie

Er hebben zich meer dan tweehonderd deelnemers aangemeld die met hun auto's naar Rozenburg komen. Het wordt zaterdag een volle bak. Er zal van alles te zien zijn: van slanke Italiaanse sportwagens tot aan oude gedeukte Volkswagens, maar ook bijvoorbeeld Alpine Renaults. "Het gaat er de eigenaren om dat de auto's de passie laten zien die ze voor hun auto hebben."

Meer berichten